Στ. Αραχωβίτης: Απογοήτευση και από το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες

0

«Η πολύ πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο δεν περιέχεται ούτε στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα ήταν και η φυσική του θέση, ούτε καν στον προϋπολογισμό του 2020», σχολιάζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ

——————————————————————————-

«Οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για τους αγρότες διαλύθηκαν από το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ», σχολιάζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

«Η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή σε 9% έως τις 10.000 ευρώ, φέρνει φοροελαφρύνσεις μέχρι 173 ευρώ το χρόνο, που όμως εντέλει αφορούν μόνο το 6% των αγροτών, γυρίζοντας την πλάτη επιδεικτικά στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Ακόμη, η μείωση που θα δουν οι αγρότες στην προκαταβολή φόρου θα είναι μόλις 5%», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ακολουθώντας ευτυχώς την δική μας πολιτική πρόταση, όπως από ό,τι φαίνεται θα κάνουν τελικά και στο ασφαλιστικό, εισάγουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα και τις ομάδες ή οργανώσεις παραγωγών».

«Όμως, δεν προβλέπεται καμιά φορολογική ελάφρυνση για τους συνεταιρισμένους αγρότες. Η κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν, δεν επιλέγει πολιτικά να δώσει ένα πραγματικά γενναίο κίνητρο για την ενίσχυση των συνεταιρισμών με νέα μέλη και για τον έλεγχο της παραοικονομίας αγροτικών προϊόντων», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι «το σημερινό όμως γεγονός είναι ότι η πολύ πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο δεν περιέχεται ούτε στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα ήταν και η φυσική του θέση, ούτε καν στον προϋπολογισμό του 2020».

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εξαγγελίες της ΝΔ για «μείωση του κόστους παραγωγής όσο και για φοροελαφρύνσεις στους αγρότες» κάνει λόγο για «λόγια του αέρα».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com