Αντιδράσεις για τις επιλογές διοικητών – Καταποντίζεται το προεκλογικό αφήγημα του Μητσοτάκη

0

Το πρώτο σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελούν οι επιλογές των 112 διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα. Διότι η πλειοψηφία τους είναι στενά κομματικοί, άσχετοι με το χώρο της υγείας ή έστω της διοίκησης, απόστρατοι, κουμπάροι και αποτυχημένοι πολιτευτές. «Το προεκλογικό αφήγημα του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία καταποντίζεται» αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Τι έλεγε ο Μητσοτάκης προεκλογικά

————————————————————————————–

Έτσι, πηγαίνουν περίπατο οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για αξιοκρατία, διαφάνεια και μεταρρυθμίσεις. Φρούδες αποδεικνύονται επίσης οι προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα διοριστούν επικεφαλής δημοσίων οργανισμών αποτυχημένοι πολιτευτές, αλλά μόνον οι άξιοι.

Δεν είναι τυχαίο, δε, ακόμη και ο τρόπος της ανακοίνωσης. Έγινε πρόχειρα με μερικούς πίνακες, που περιείχαν μόνο το ονοματεπώνυμο των επιλεχθέντων, χωρίς κανένα στοιχείο από τα βιογραφικά τους (ούτε καν το πατρώνυμο!). Ακόμη, η ανακοίνωση έγινε Παρασκευή απόγευμα, που όπως όλοι γνωρίζουμε τα αντανακλαστικά των μέσων ενημέρωσης είναι αναιμικά…

Όλα αυτά προκαλούν απογοήτευση και θλίψη. Κυρίως μάλιστα στους κόλπους των δεξιών, κεντρώων και φιλελεύθερων ψηφοφόρων και στελεχών, που πίστεψαν πως επιτέλους κάτι θα αλλάξει στη χώρα με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι τα στελέχη που επιλέχθηκαν από το Μητρώο Στελεχών, που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η ίδια η ΝΔ είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού!

(αναλυτικά εδώ οι διοικητές)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας ετών…80

ΣΥΡΙΖΑ: «Το προεκλογικό αφήγημα του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία καταποντίζεται»

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει για τους διορισμούς των διοικητών στα νοσοκομεία:

Το προεκλογικό αφήγημα του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία, αριστεία και διαφάνεια καταποντίζεται και με τις επιλογές των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Φαίνεται καθαρά ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εφαρμόσει για πρώτη φορά μια ανοικτή διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με στόχο την τοποθέτηση ικανών, έντιμων και σχετικών με την υγεία ανθρώπων στη διοίκηση του ΕΣΥ.  Συγκεκριμένα, η ειδική επιτροπή αξιολόγησε τα βιογραφικά όσων είχαν καταθέσει δικαιολογητικά, μετά από προκήρυξη των θέσεων, προχώρησε σε έλεγχο των προσόντων, συγκρότησε συνεντεύξεις και συνέταξε πρακτικό μοριοδότησης των υποψηφίων για κάθε θέση, με δύο προτάσεις προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις τελικές αποφάσεις.

Με κυβέρνηση ΝΔ η επιτροπή δεν χρειάστηκε ούτε να ελέγξει βιογραφικά, ούτε να πάρει συνεντεύξεις, ούτε να εισηγηθεί προτάσεις γιατί τα ονόματα ήρθαν έτοιμα από το Μαξίμου και την Πειραιώς. Διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη, στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης. Θα μπορούσαμε να διακωμωδήσουμε τις συγκεκριμένες επιλογές αν δεν γνωρίζαμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η αντανάκλασή τους θα είναι σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ας μη γελιόμαστε λοιπόν, αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας. Βολεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Φτιάχνουμε το επιτελικό μας κράτος. Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αξιοκρατία.  Απογοητεύουμε τους νέους ανθρώπους με τα αυξημένα προσόντα, που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Απαξιώνουμε τις δημόσιες δομές υγείας και ανοίγουμε το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα.

Να γνωρίζουν όμως ότι σε αυτές τις αδιαφανείς διαδικασίες και επιλογές θα βρουν απέναντι, πρωτίστως τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που απαιτούν διαφάνεια, έντιμη διαχείριση και αφοσίωση στη δημόσια περίθαλψη.

Τι έλεγε ο Μητσοτάκης προεκλογικά: «Προτιμάει ο κόσμος να διορίζουμε αποτυχημένους βουλευτές στα Νοσοκομεία μας;»

Τελικά 5 μήνες μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του διορίζουν διοικητές στα Νοσοκομεία, αυτό που ακριβώς στηλίτευε τότε, αποτυχημένους βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους, απόστρατους αξιωματικούς, κομματικούς φίλους και φίλες, νηπιαγωγούς, ισόβιους πολιτευτές κλπ

Πιάστηκε πάλι να ψεύδεται ο Κ. Μητσοτάκης. Σε συνέντευξη του στις 24 Ιουνίου του 2019 ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις διοικήσεις των νοσοκομείων ανέφερε συγκεκριμένα : “Μη κοροϊδευόμαστε, δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία μας τεχνοκρατικό μάνατζμεντ; Το να φέρεις ένα μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Γιατί είναι κακό αυτό; Τι προτιμάει ο κόσμος να διορίζουμε αποτυχημένος βουλευτές στα Νοσοκομεία μας;”

Κι αυτό ακριβώς έκανε 5 μήνες μετά….

ΠΗΓΗ: left.gr, με πληροφορίες από Αυγή, virus)

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com