Αυτή είναι η δημοκρατία τους

0

Δύο βουλευτές της Ν.Δ. και ένας υπουργός βγήκαν χθες στις τηλεοράσεις για να μας εξηγήσουν ότι αυτά που διαπράττει τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία είναι απολύτως νόμιμα και στο πλαίσιο της εντολής που έχει η κυβέρνηση να πατάξει την ανομία.

——————————————————————————————

Και ενώ από τύπους σαν τον Πλεύρη δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, στην περίπτωση του Κ. Χατζηδάκη είναι σαφές ότι όσα είπε, τα είπε για να εκφράσει την αμέριστη κυβερνητική κάλυψη στο όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας που παρακολουθούμε.

Εν τω μεταξύ, αυτό που καταλαβαίνει ο κόσμος, βλέποντας και τα κοινωνικά δίκτυα, είναι ότι στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε κυρίως σε πολίτες που τράβαγαν βίντεο με τα κινητά τους ή ήταν απλώς περαστικοί. Έμμεση παραδοχή ότι χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν άνθρωποι άσχετοι με οποιοδήποτε επεισόδιο είναι το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, που μιλούσε για «αχαρτογράφητα πρόσωπα στην εμπροσθοφυλακή των μπαχαλάκηδων» και για «παρατηρητές των μπαχαλάκηδων με ποδήλατα στα Εξάρχεια».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχουν δύο μέλη της οργάνωσης «Ξεκίνημα», η οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν έχει την παραμικρή σχέση με πρακτικές «μπάχαλων» και μολότοφ.

Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν με πλημμεληματικές κατηγορίες – προσχήματα, όπως εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Τέλος, δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση για την απολύτως αναίτια επίθεση που έκαναν την επόμενη ημέρα τα ΜΑΤ στα δικαστήρια, σε γονείς, συγγενείς και φίλων των συλληφθέντων, που περίμεναν εκεί χωρίς να προκαλούν το παραμικρό πρόβλημα.

Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις επιπέδου Ουγκάντας κάνουν καλό στην εικόνα της. Γι’ αυτό βγάλανε τον κ. Χατζηδάκη να δώσει τα εύσημα. Αυτή είναι η δημοκρατία τους.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com