Τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: H ηγεσία του Υπ. Υγείας επιλέγει συνειδητά να αγνοήσει τις πραγματικές ανάγκες στο χώρο της Υγείας

0

«Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστούμε την τεράστια προσπάθεια που έγινε για την επιβίωση και ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Η στήριξη των Νοσοκομείων και των δομών Υγείας στο σύνολό τους, απαιτεί παρεμβάσεις ουσίας και όχι επικοινωνιακά τερτίπια και ψέματα.» τονίζει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

——————————————————————————–

Ειδικότερα, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις προσλήψεις στην Υγεία τονίζει

«Ο Υπουργός Υγείας όπου και αν βρεθεί, δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, με μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ακυρώνει κάθε του δήλωση, χρησιμοποιώντας διαφορετικό αριθμό προσλήψεων. Μόνο γέλιο πλέον προκαλεί η σπουδή των δηλώσεων γιατί γίνεται περισσότερο εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης όχι μόνο να μην προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αλλά και να μας κοροιδεύει.

Σημαντικό είναι δε το γεγονός ότι ο υπουργός κάθε φορά χρησιμοποιεί τις προσλήψεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πάγωσαν λόγω των εκλογών. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη του υποστελεχωμένου ΕΣΥ με προσωπικό και πόρους, την περίοδο 2015-2019, προχώρησε στην προκήρυξη συνολικά 3360 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, με τις 2400 περίπου να έχουν ολοκληρωθεί ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε εξέλιξη.  Από αυτές, οι  528, αφορούσαν την κάλυψη θέσεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)  που συστήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Επίσης, με την επαναφορά του κανόνα 1:1 που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε προγραμματιστεί μια παρέμβαση μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που προέβλεπε την πρόσληψη 2.500 υγειονομικών στον τομέα της υγείας για το 2019 και 10.000 συνολικά σε βάθος τετραετίας.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, στις 17/5/2019 δόθηκε η έγκριση για προκήρυξη 904 θέσεων εξειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ ενώ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ιατρούς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 1/7/2019, γεγονός που δεν προχώρησε λόγω προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Ταυτόχρονα, βρισκόταν σε εξέλιξη, η κατάρτιση της προκήρυξης 1300  θέσεων που αφορούσαν την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του ΕΣΥ, ενώ 200 θέσεις αφορούσαν την κάλυψη αναγκών σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Θεραπευτικές Μονάδες ΨΝΑ και ΨΝΘ, ΕΚΑΒ).

Μάλλον σε αυτή την παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέρθηκε ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε πρόσφατη ερώτηση που έγινε  στη Βουλή. Μόνο που ξέχασε να μας αναφέρει ότι όχι μόνο πάγωσε η προκήρυξη των 904 θέσεων αλλά επιπλέον , η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,  μέσα από μια πρωτοφανή και σκόπιμη διαδικασία, επέλεξε ουσιαστικά να μην ολοκληρώσει το σχεδιασμό και ήδη δρομολογημένων προσλήψεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, την  απόφασή της να αναπέμψει τους διορισμούς 208 θέσεων μονίμων ιατρών για τα ΤΕΠ καθώς και των ολοκληρωμένων κρίσεων και διορισμών των ιατρών ΩΡΛ για τα Νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με την πρόφαση ότι υπήρχαν παρατυπίες.

Παρά τις συχνές εξαγγελίες, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επιλέγει συνειδητά να αγνοήσει τις πραγματικές ανάγκες στο χώρο της Υγείας. Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστούμε την τεράστια προσπάθεια που έγινε για την επιβίωση και ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Η στήριξη των Νοσοκομείων και των δομών Υγείας στο σύνολό τους, απαιτεί παρεμβάσεις ουσίας και όχι επικοινωνιακά τερτίπια και ψέματα.»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com