Αν. Ξανθός: Πολιτικό μέτωπο για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας

0

Την συγκρότηση πολιτικού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας ανακοίνωσε από τη Λάρισα σε συνέντευξη τύπου,  ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός άσκησε αυστηρή κριτική προς το υπουργείο και την κυβέρνηση τονίζοντας ότι μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προωθούν την αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, καθώς θέλουν να επιτρέψουν σε ιδιώτες ιατρούς να χειρουργούν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Αναφερόμενος σε αυτό το μέτωπο τόνισε ότι θα μπορούν να συμμετέχουν πολίτες, υγειονομικοί αλλά και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Σε ερώτηση της larissanet για την δημιουργία ογκολογικού κέντρου στη Θεσσαλία, o πρώην υπουργός σημείωσε ότι επί υπουργίας του «το θέμα είχε τεθεί, αλλά ήταν μια μη καλά προετοιμασμένη ιδέα η οποία δεν εντασσόταν στον όλο εθνικό σχεδιασμό. Ήταν μια αρκετά πρόωρη συζήτηση», ανέφερε. Δεν απέκλεισε βέβαια στο μέλλον αν η πρόταση εναρμονιστεί με τον εθνικό σχεδιασμό για την πρόληψη του καρκίνου να επανεξεταστεί καθώς η Θεσσαλία έχει ανάγκη μια τέτοια ογκολογική μονάδα. Στη συνέχεια ανέλυσε τα βήματα που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την πρόληψη του καρκίνου σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι η διοικητική αυτοτέλεια του ΓΝΛ που επετεύχθη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δίνει προοπτικές ανάπτυξης στο εν λόγω νοσοκομείο.

Για ακόμη μια φορά έκανε λόγο για βραδυπορία του υπουργείου, αναφορικά με τις λύσεις που προωθεί στα συνολικότερα προβλήματα του ΕΣΥ αλλά και σε προσλήψεις που ήταν ήδη δρομολογημένες.

Τέλος κάνοντας αυτοκριτική σημείωσε ότι επί υπουργίας του θα έπρεπε να γίνουν γρηγορότερα βήματα για την δημιουργία των οργανισμών των νοσοκομείων που θα οδηγούσαν σε καλύτερη διοίκηση τους.

Ο Ανδρέας Ξανθός, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

btr

(Με πληροφορίες από το larissanet.gr)

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com