Με τον Δήμαρχο Ελασσόνας και εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Λάρισας συναντήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

0

Με δύο σημαντικές συναντήσεις, την Παρασκευή, ολοκλήρωσε τη διήμερη παρουσία του στο νομό Λάρισα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

——————————————————————————

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου και την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

«Οι ΔΕΥΑ πήγαιναν για ιδιωτικοποίηση από τα πάνω, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, οπότε απαιτούνταν εργολάβοι σε πολλές περιπτώσεις. Πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονταν σε ανασφάλεια. Δώσατε τη δυνατότητα να προσληφθεί προσωπικό με την 3Κ και έπεται συνέχεια. Το προσωπικό στις ΔΕΥΑ αυξήθηκε κατά 20%. Έτσι απαντήσατε στον μεγάλο κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης».

Με αυτές τις επισημάνσεις οι εργαζόμενοι περιέγραψαν στον κ. Σκουρλέτη τον τρόπο με τον οποίο βίωσαν οι ίδιοι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον νόμο 4483/17, για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΥΑ.

Μίλησαν για την θωράκιση των ΔΕΥΑ και της εργασίας τους. Για την αυστηροποίηση των όρων διάλυσης μιας ΔΕΥΑ από τα δημοτικά συμβούλια, για την θέσπιση του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τους, για τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν έργα εντός ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας 20 χρόνια μετά τη δημιουργία τους.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στο ότι – σε αντίθεση με ότι γινόταν πριν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και τώρα- η πόρτα του υπουργικού γραφείου άνοιξε γι’ αυτούς γρήγορα και πρόθυμα.

Μίλησαν ωστόσο και για τις σημερινές αγωνίες τους, το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης, τη διασφάλιση των θεσμικών όρων της εργασίας τους, την ανάγκη να στηριχθεί και να εμπλουτιστεί το έργο των ΔΕΥΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί και πάλι στο πλευρό τους, απέναντι σε κάθε απειλή για την λειτουργία των ΔΕΥΑ και του δημόσιου χαρακτήρα τους, όχι μόνο για να στηρίξει τους εργαζόμενους, αλλά γιατί είναι και προς το συμφέρον του συνόλου των δημοτών.

Επίσκεψη στην Ελασσόνα και συνάντηση με το Δήμαρχο, Νίκο Γάτσα

«Όταν θέλουν να τους κάνεις κάτι σε ένα χωριό σου λένε “βάλτο στον ΦιλόΔημο”. Όλοι τον ξέρουν τώρα πια τον ΦιλόΔημο».

Με αυτά τα αυθόρμητα λόγια περιέγραψαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, τον άμεσο τρόπο με τον οποίο επιδρά στις τοπικές κοινωνίες αυτό το πρωτόγνωρο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των δήμων, που ξεκίνησε να υλοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με απλές διαδικασίες, με ξεκάθαρα κριτήρια, με διαφάνεια και ενισχύσεις εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας στο δημαρχείο, έγινε μια αναλυτική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες και τη νέα δημοτική Αρχή. Η συνέχιση του ΦιλόΔημου από τη νέα κυβέρνηση είναι ένα από αυτά, αν και οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις με τις αλλαγές στη λήψη των αποφάσεων από τα δημοτικά συμβούλια κρίνονται απαράδεκτες και ανησυχητικές για το τι θα ακολουθήσει.

Μεγάλο κεφάλαιο για τον Δήμο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής είναι ο Όλυμπος. Οι προοπτικές είναι σημαντικές. Η ανάγκη βελτίωσης της οδικής πρόσβασης είναι ζήτημα προτεραιότητας.

Γι’ αυτό χρειάζεται μια αναπτυξιακή πολιτική που δεν θα καθορίζεται από τα ευκαιριακά συμφέροντα ορισμένων, αλλά από τις ανάγκες και τις δυνατότητες των πολλών σε όλη τη χώρα. Η παλιά συνταγή που επιβάλλει η ΝΔ είναι η συνταγή της χρεοκοπίας και της αμνηστίας των τραπεζικών στελεχών που πρωτοστάτησαν στα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα. Αρκεί να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις, που θα “πατάνε στα πόδια τους”, αλλά θα είναι και σε αντίθετη κατεύθυνση από την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της σημερινής κυβέρνησης.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com