Στη Λάρισα ο Παναγιώτης Σκουρλέτης για την Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

0

Στη Λάρισα θα βρεθεί την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, προκειμένου να μιλήσει στην Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

—————————————————————————————-

Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Στη συνέντευξη μίλησαν ο γραμματέας τη Ν. Ε., Πέτρος Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής γραμματέας, Βασίλης Ζωγράφος και το μέλος της γραμματείας, Γιάννης Τσακνάκης.

Όπως τονίστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απευθύνει κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη της περιοχής μας, σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται ότι πρέπει να μπει φραγμός στο πισωγύρισμα στη δεξιά κανονικότητα της Νέας Δημοκρατίας και ότι χρειάζεται η δημιουργία μετώπου απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, να παραβρεθεί στην Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Κουμουνδούρου 17.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να διαμορφώσουν μια νέα σχέση με την πολιτική. Στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο τομή, του ΣΥΡΙΖΑ, να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Κάθε φορά που η Αριστερά προσπάθησε στην πατρίδα μας να παρέμβει με τόλμη, που οικοδόμησε συμμαχίες, πέτυχε να δώσει αγώνες που απέδωσαν καρπούς. Με αυτές τις σημαντικές παρακαταθήκες μπορούμε σήμερα να δημιουργήσουμε μια μεγάλη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση.

Η καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων σκιαγραφεί σήμερα τη βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να επιστρέψουμε στο μοντέλο που γέννησε την χρεοκοπία και αναπαράγει τις ανισότητες. Αγωνιζόμαστε για μια πιο δημοκρατική Ελλάδα, χωρίς αποκλεισμούς και αόρατους ανθρώπους που θα διαπνέεται από έναν πατριωτισμό σύμφυτο με την διεθνιστική διάσταση κάθε αριστερής πολιτικής.

Οι αιτίες που γέννησαν την κρίση είναι ακόμα εδώ. Η ισχύς συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων ισχυρών έξω από κάθε δημοκρατικό έλεγχο. Πολλαπλασιάζονται οι εμπορικοί πόλεμοι αλλά καταγράφονται και μια σειρά περιφερειακών πολεμικών συγκρούσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες επείγει μια προοδευτική στροφή στην Ευρώπη.

Για να εναρμονιστούμε με τις ανάγκες της εποχής μας χρειαζόμαστε έναν πολιτικό φορέα που θα εκφράζει διαφορετικές παραδόσεις αριστερών, σοσιαλιστών, κομμουνιστών, σοσιαλδημοκρατών, ελευθεριακών, καθώς και αυτές του οικολογικού και φεμινιστικού κινήματος.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό που να αφουγκράζεται τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν στον πολιτισμό, τις πρωτοβουλίες από νέους και γυναίκες και που θα μπορεί μέσα από την κοινωνική γείωση των Οργανώσεων Μελών του να συμπυκνώνει από την σκοπιά του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας. Στον όμορφο αγώνα για μια Ελλάδα της προόδου, καλούμε τον κόσμο της εργασίας, τις νέες και τους νέους, τους άνεργους, τους ανθρώπους του πολιτισμού και των γραμμάτων, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, όλους όσοι επιχειρούν στην οικονομία, με όρους ανάπτυξης και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, να ανταποκριθούν στο μεγάλο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

12.30 μ.μ.: Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (Δευκαλίωνος 11, 4ος όροφος)

13.30 μ.μ.: Συνάντηση με το Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, στο Δημαρχείο

17.30 μ.μ.: Συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

19.30 μ.μ.: Ομιλία στην εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17)

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

10.00 π.μ.: Επίσκεψη στη ΔΕΥΑ Λάρισας και συνάντηση με την διοίκηση και τους εργαζόμενους της επιχείρησης

12.00 μ.μ.: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελασσόνας και συνάντηση με το Δήμαρχο, Νίκο Γάτσα.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com