Τα λεφτά στους πλούσιους

0

Οι έχοντες εισόδημα από 80.000 ευρώ και πάνω, οι έχοντες κέρδη από μερίσματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι οι βασικοί ωφελημένοι από το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

————————————————————————————-

Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρκεστούν στο πενηντάρι που τους κόπηκε από τον ΕΝΦΙΑ – και το οποίο τους το έχει φάει και με το παραπάνω η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Κάποιοι επίσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον 140 εκατομμύρια ΕΝΦΙΑ, την ώρα που οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας είδαν μεγάλες μειώσεις.

Οι πλούσιοι λοιπόν πανηγυρίζουν και η πραγματική μεσαία τάξη συνεχίζει να τραβάει κουπί. Και αν συνεχίζει να τραβάει κουπί, είναι γιατί η παρούσα κυβέρνηση πούλησε αναίσχυντα τη διαπραγμάτευση που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη για τη μείωση των πλεονασμάτων. Δεν περισσεύουν λοιπόν λεφτά. Και όσα περισσεύουν θα πάνε στους πλούσιους. Δεν πειράζει, καλή καρδιά, αρκεί που έφυγαν από τη μέση οι μαδούροι, θα ξελασπώσουν αναδρομικά οι τραπεζίτες και θα κουκουλωθεί και η Novartis.

Και αφού γλιτώσαμε από τους μαδούρους, γλιτώσαμε επίσης και από αυτά που είχαν προγραμματίσει να κάνουν: την μείωση της προκαταβολής φόρου, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και τη μείωσή της για υψηλότερα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50% για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, τη μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11%. Ξεχάστε τα αυτά. Είναι ιδεοληψίες. Τώρα τα μεσαία στρώματα πρέπει να βάλουν πλάτη για να στηριχτούν οι πλούσιοι.

Γιατί αυτή είναι η λογική της Ν.Δ. για να προκόψει ο τόπος: τα λεφτά στους πλούσιους. Μην πει κανείς ότι δεν το ήξερε όταν ψήφιζε.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com