Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχεται τους πρόσφυγες: Το κάλεσμα του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος

0

Δημόσιο κάλεσμα του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκέντρωση υποδοχής προσφύγων το βράδυ της Κυριακής 10/11 στο λιμάνι του Πειραιά.

—————————————————————————

Η ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η χώρα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν ως χώρα μας, μια χώρα ρατσισμού και ξενοφοβίας, γουρουνοφάγων και ανθρωποφάγων , ακροδεξιών τραμπούκων, που τρομοκρατούν έγκυες και χαρακώνουν παιδιά… ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Από την άλλη όμως, η φρίκη μας, η λύπη και η οργή μας δεν αρκούν. Οι διαδικτυακές δηλώσεις συμπαράστασης και η στήριξη μέσω πληκτρολογίου, χωρίς να είναι αμελητέες , για τους κυνηγημένους πρόσφυγες δεν φτάνουν. Όπως συχνά δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μάτια τους, ούτε μέχρι τ’ αυτιά τους.

Αντίθετα, έξω απ’ τις σκηνές τους, έξω από τα πούλμαν που τους μεταφέρουν στο άγνωστο, αυτό που αντικρίζουν τις τελευταίες ημέρες είναι συνήθως βλέμματα μίσους.

Όχι στον ρατσισμό

Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί, αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει. Η εικόνα που φτιάχνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, κινδυνολογώντας ασύστολα και υπερπροβάλλοντας γραφικούς και ακροδεξιούς τύπους , δeν είναι η εικόνα της δικιάς μας πατρίδας.

Η Ελλάδα θα αγκαλιάσει τους πρόσφυγες

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Τώρα πρέπει  να το κάνουμε ξανά όπως το ’15.
Την Κυριακή το βράδυ στον Πειραιά. Και την Δευτέρα στην Βόλβη, στην Καβάλα, στα Γιαννιτσά, στην Θήβα, στον Βόλο, στην Τρίπολη, στο Ηράκλειο, σε κάθε τόπο.

Για εμάς ένα και μοναδικό ερώτημα υπάρχει: Πώς θα παραμείνει η χώρα μας, πώς θα παραμείνει η Ελλάδα, η χώρα της αλληλεγγύης, ο φωτεινός φάρος της ανθρωπιάς , ο λαός μας φωτεινό παράδειγμα , η φωνή του, φωνή της λογικής και του δίκιου.

Απέναντι στα δεινά του πολέμου, της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, της οικολογικής καταστροφής. Απέναντι στους ανιστόρητους και τους μισαλλόδοξους, ένα είναι για μας το ερώτημα: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Ένα το ερώτημα , μία και η απάντηση: Στο πλευρό των προσφύγων, στο πλευρό των φτωχών και των απελπισμένων.

Έτσι ακριβώς, όπως ξεκίνησε το 2015 να γράφεται, το μεγάλο έπος της αλληλεγγύης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αιχμάλωτη της αντιπολιτευτικής  ρητορείας της και των ακροδεξιών στελεχών της βρίσκεται ήδη σε αδιέξοδο.

Εμείς και ο κόσμος της αλληλεγγύης όμως, μπορούμε!

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Σημείο συνάντησης στην Πλ. Καραϊσκάκη ώρα 22.45 (άφιξη πλοίου 23.00 στην πύλη Ε7)»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ left.gr:

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην υποδοχή των προσφύγων την Κυριακή 10/11

Πειραιάς για Όλους: «Καλώς τους» – Την Κυριακή υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στο λιμάνι μας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com