Ο Αδωνις, η Novartis και η Ν.Δ.

0

Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευτυχείς στη Νέα Δημοκρατία με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Κάθε μέρα ξεφεύγει και λίγο παραπάνω.

——————————————————————————

Και μέσα στην αγωνία του να τα βγάλει πέρα με τις εισαγγελικές έρευνες, βυθίζεται όλο και περισσότερο στον βούρκο της πολιτικής λάσπης παρασύροντας μαζί και το κόμμα του.

Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, ο Άδ. Γεωργιάδης εμφανίζεται να παραδέχεται ότι οι πολιτικοί τα παίρνανε από τη Novartis. Ομολόγησε λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία. Και όταν, εύλογα, κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει σε ποιους πολιτικούς αναφέρεται, ο Γεωργιάδης απάντησε «στον Τσίπρα και τον Πολάκη». Για να ομολογήσει λίγη ώρα μετά ότι δεν έχει κανένα στοιχείο και ότι επρόκειτο απλώς για πυροτέχνημα αντιπερισπασμού και πολιτικής αλητείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι το σχέδιο να τραβήξει την ουρά του έξω από το θέμα Novartis και να αφήσει στον Άδ. Γεωργιάδη τους χειρισμούς μόνο προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει.

Ο Άδωνις και τα παλικάρια του θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την Προανακριτική για να μετατρέψουν τους κατηγορούμενους της Novartis σε κατήγορους και να μπλοκάρουν τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου. Μεθοδεύουν την αποβολή του Πολάκη και του Τζανακόπουλου για να μην υποβάλουν ερωτήσεις στους μάρτυρες. Και ο ίδιος παίρνει σβάρνα τα κανάλια, απειλεί τους εισαγγελείς και δίνει ονόματα προστατευόμενων μαρτύρων.

Έτσι, ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να την κοπανήσει από τη συζήτηση του εμβληματικού, υποτίθεται, για την κυβέρνηση αναπτυξιακού νομοσχεδίου προκειμένου να μην αναγκαστεί να αναφερθεί στο θέμα. Ολόκληρη η Ν.Δ. εκτίθεται από τον Άδ. Γεωργιάδη ως συναυτουργός σε μια κραυγαλέα προσπάθεια συγκάλυψης.

Ας πρόσεχαν.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com