Αλ. Τσίπρας: Αυτό δεν είναι αναπτυξιακό νομοσχέδιο, είναι «Ωραίο μου πλυντήριο» (βίντεο)

0

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι ‘Ωραίο μου πλυντήριο’. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του επί του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής

—————————————————————————————–

“Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η Ν.Δ. θυμηθήκαμε πως είναι να νομοθετεί η Ν.Δ.” με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε “απαντήσεις από την Ελληνική Δικαιοσύνη για την συνωμοσία εις βάρος της”.

Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να επιμείνει στην αθλιότητα της εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλο.  “Δεν θα σας βγει” είπε χαρακτηριστικά. “Θα είμαστε παρόντες να καταγγέλλουμε τις αθλιότητές σας”.

“Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι το ωραίο μου πλυντήριο. Σε κάθε άρθρο και μία εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μία φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών.

«Η ανάπτυξη, από κορμός του νομοθετήματος μετατρέπεται σε περιτύλιγμα των δώρων που κάνετε στους πελάτες σας και αντίδωρων στους χορηγούς σας. Χωρίς κεντρικό αναπτυξιακό αφήγημα, χωρίς άποψη για το παραγωγικό μοντέλο που θα μπορούσε να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας.

» Χωρίς καμία αναφορά σε κλάδους υψηλής εξωστρέφειας, μεγάλης προστιθέμενης αξίας, πραγματικών δυνατοτήτων ανάπτυξης.
Μόνο σπατάλη, ασυδοσία, αδιαφάνεια».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε δε, ότι «εμείς δε βγάλαμε απλά τη χώρα από τα μνημόνια αλλά επιχειρήσαμε να συγκροτήσουμε για πρώτη φορά μία εναλλακτική και ολιστική εθνική αναπτυξιακή στρατηγική. Με ισόρροπη ανάπτυξη ανά τις περιφέρειες. Με καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

» Αρχίσαμε να μετατρέπουμε τη ρημαγμένη, χρεοκοπημένη χώρα που μας παραδώσατε σε κέντρο ενέργειας, εμπορίου, logistics, τηλεπικοινωνιών και νέων τεχνολογιών. Ολοκληρώσαμε τους μεγάλους -σταματημένους από την κρίση και τους κατασκευαστές φίλους σας- οδικούς άξονες.

» Η Ελλάδα κατέγραψε δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με το ΑΕΠ του 2018 να αυξάνεται κατά 2%, με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος, με ρεκόρ 12ετίας στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, με ρεκόρ 20ετίας στις εξαγωγές, με την ανεργία να μειώνεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Με 450.000 νέες θέσεις εργασίας».

«Εσείς τι έρχεστε να αντιπαραβάλετε σε όλο αυτόν το σχεδιασμό; Τις ιδεολογικές σας εμμονές στα εργασιακά, που μας ξαναγυρίζουν στους μνημονιακούς νόμους, χωρίς τη παρουσία ούτε των μνημονίων ούτε του ΔΝΤ. Και τα ρουσφέτια σας σε φίλους και ημετέρους, που βγάζουν μάτι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παριστάνετε τον Joker κ. Γεωργιάδη»

«Είστε η ντροπή της παράταξης σας παριστάνετε τον Joker κ. Γεωργιάδη. Διότι δεν ντραπήκατε να βγείτε σε έναν τηλεοπτικό σταθμό την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Novartis και δεν ντραπήκατε να πείτε ότι δωροδοκούσε πολιτικούς η εταιρεία αλλά έσωζε ζωές και όταν σας είπαμε σε ποιους είπατε: ο Τσίπρας και ο Πολάκης.”

“Όχι εσείς δεν ντρέπεστε. Ντρέπεται ο πρωθυπουργός για πάρτη σας γιατί απέχει από την Βουλή. Δεν ήρθε για να σας υπερασπιστεί.” απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Απειλές και εκβιασμοί Στουρνάρα σε προστατευόμενους μάρτυρες»

«Άμεση επίδραση του νομοσχεδίου είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις. Δικός σας φίλος δεν είναι κύριοι της ΝΔ ο κ. Στουρνάρας; Αυτός τα λέει στην έκθεσή του», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Να τον χαίρεστε. Και σήμερα να τον χαίρεστε διπλά! Διότι σήμερα μαθαίνουμε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που διερευνούν το σκάνδαλο της Νοβάρτις, αποκαλύπτουν σε αναφορά τους ότι ο κ. Μανιαδάκης, τότε προστατευόμενος μάρτυρας που εσείς λοιδορούσατε και μετέπειτα κατηγορούμενος που τώρα τον αγκαλιάσατε, απειλήθηκε από τον κ. Στουρνάρα πως – σας το διαβάζω επί λέξει – «όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».

«Αποκαλύπτουν και άλλα οι εισαγγελείς: Ότι ο κ. Μανιαδάκης δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του. Και σας ρωτώ κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έχετε το θράσος και συνεχίζετε να μιλάτε για σκευωρία. Τρία απλά ερωτήματα:

» Πρώτον, είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του;
Διότι όπως είδαμε, τελικά την κατάθεσή του την άλλαξε ως δήθεν πιεζόμενος από τους εισαγγελείς. Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη;

» Δεύτερον, αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό ασκείται βία και απειλές στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis; Για πόσο ακόμα θα ανέχεστε τέτοιες μαφιόζικες μεθόδους κατά εισαγγελικών λειτουργών;

» Και τρίτο και σημαντικότερο ερώτημα: Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον κ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να «τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς» που ερευνούν τη Novartis;

» Και αυτή η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Και επειδή δεν περιμένουμε απαντήσεις από εσάς, η διερεύνησή της θα πρέπει να φθάσει σε βάθος από την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε.

» Όπως στο βάθος θα φθάσει και η προανακριτική Επιτροπή που συστήσατε, παρά τα όποια κουτοπόνηρα τεχνάσματά σας να εξαιρέσετε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την σύνθεσή της.

» Και σας προειδοποιούμε μη τολμήσετε να εξουδετερώσετε τη προανακριτική. Δε θα σας βγει. Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους. Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει να έρθουν όλα τα στοιχεία στη προανακριτική. Όλα και όλοι στο φως. Και θα δούμε ποιος έστηνε σκευωρίες και ποιος συνωμοσίες εναντίον της ίδιας της δικαιοσύνης για να κουκουλώσει το σκάνδαλο».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com