Πρόταση ΣΥΝΕΚ για τους διορισμούς στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

0

ΨΗΦΙΣΑΝ: ΥΠΕΡ: ΣΥΝΕΚ  ΚΑΤΑ: ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΕΚ

————————————————————————————

  1. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στα χιλιάδες πραγματικά κενά που δημιουργήθηκαν λόγω της παρατεταμένης αδιοριστίας που επέβαλαν οι μνημονιακές πολιτικές. Άμεση υλοποίηση των 4.500 μονίμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή το 2019. Πραγματοποίηση πέραν των εξαγγελθέντων 10.500 διορισμών της Γενικής Παιδείας για τα έτη 2020 και 2021, και όσων ακόμα χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών. Κατανομή του αριθμού των διοριστέων ανάμεσα στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης και στις διάφορες ειδικότητες με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
  2. Όχι στην πριμοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων που έχουν άμεση ταξική αναφορά στη δυνατότητα πρόσβασης και απόκτησής τους και οδηγούν στην υποβάθμιση του βασικού πτυχίου. Βασικά κριτήρια διορισμού να είναι ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και τα κοινωνικά κριτήρια. Όχι σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  3. Η ΟΛΜΕ θα δημιουργήσει άμεσα ομάδα εργασίας η οποία, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στην εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα, θα προτείνει στη βάση του κλάδου άξονες προς συζήτηση για το ζήτημα του τρόπου διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών.
  4. Αγωνιζόμαστε παράλληλα για γενναία αύξηση δαπανών για την παιδεία, σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση, μείωση διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα και του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Πρόσληψη αναπληρωτών για πραγματική αναπλήρωση σε έκτακτα κενά, τοποθέτησή τους από τα ΠΥΣΔΕ, κατάργηση αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ΕΣΠΑ, πλήρη και ίσα εργασιακά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com