Κάλεσαν την αστυνομία για νεαρούς που έβλεπαν την ταινία «Τζόκερ»

0

To περιστατικό συνέβη την Κυριακή στον κινηματογράφο «Αελλώ», αλλά και το Σάββατο, στην προβολή της ίδιας ταινίας, στο Mall Αμαρουσίου – Οι ανήλικοι θεατές παραδόθηκαν από αστυνομικούς στους γονείς τους – Και στις δύο περιπτώσεις στην αστυνομία τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες που δήλωναν υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού

——————————————————————————————

Το θέμα έγινε αρχικά γνωστό από επώνυμες αναρτήσεις στα social media, που αναφέρονταν σε έφοδο δέκα αστυνομικών, με όπλα, στον κινηματογράφο της οδού Πατησίων, ύστερα από κλήση υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (!) στην αστυνομία.

Παράλληλα, αναφερόταν ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και το Σάββατο, στο σινεμά στο Mall Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η Άμεση Δράση δέχθηκε καταγγελία από υπαλλήλους του ΥΠΠΟ ότι την ταινία παρακολουθούσαν πολλοί ανήλικοι και τελικά εστάλη περιπολικό απ’ το τμήμα της οδού Πατησίων με δύο αστυνομικούς, που διερεύνησαν το περιστατικό [σ.σ.: άρα μπήκαν στην αίθουσα] χωρίς να προχωρήσουν σε προσαγωγή.   Σύμφωνα επίσης με την ΕφΣυν, επιβεβαιώνεται και το περιστατικό σε προβολή της ίδιας ταινίας στον κινηματογράφο του Mall. Εκεί συνελήφθη μάλιστα ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Επιβεβαίωση: Οι ανήλικοι απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς, κλήθηκαν οι γονείς τους

Το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις 11.30 το βράδυ προσθέτει στην υπόθεση ότι είναι γεγονός πως απομακρύνθηκαν οι ανήλικοι θεατές από αστυνομικούς. Και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες που δήλωναν υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού.

Όπως γράφει το ΑΠΕ- ΜΠΕ:

«Σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, που παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, χτες το απόγευμα και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ», σήμερα το απόγευμα στην Κυψέλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί».

Αντίδραση του υπ. Πολιτισμού

Στο θέμα τοποθετήθηκε το βράδυ της Κυριακής το υπ. Πολιτισμού με ανάρτηση στα social media, διαψεύδοντας ότι έδωσε το ίδιο σχετική εντολή σε αστυνομικούς. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com