Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό!

0

Η εισβολή της Τουρκίας στην περιοχές των Κούρδων της Βόρειας Συρίας έχει, υποτίθεται, «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα. Ο υποτιθέμενος στόχος του Ερντογάν είναι η δημιουργία μιας ζώνης στην περιοχή, όπου θα εγκατασταθούν πρόσφυγες από τη Συρία.

—————————————————————————————-

Με το σχέδιό αυτό ο Ερντογάν «κλείνει το μάτι» στους Ευρωπαίους ότι, με λίγη ανοχή εκ μέρους τους, θα τους απαλλάξει από τον πονοκέφαλο του προσφυγικού. Στην πραγματικότητα εισβάλλει σε κυρίαρχο κράτος και επιδιώκει να θέσει υπό τουρκική κατοχή τις περιοχές των Κούρδων.

Για μια φορά ακόμα οι ισχυροί του κόσμου παρακολουθούν, κοιτάζοντας το συμφέρον τους. Οι ΗΠΑ προσφέρουν απλόχερα την ανοχή τους έχοντας αποσύρει τη στήριξη που παρείχαν στους Κούρδους. Η Τουρκία άλλωστε είναι μια μεγάλη δύναμη του ΝΑΤΟ, και μάλιστα από αυτές που τηρούν στο έπακρο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η Ρωσία επίσης δεν μιλάει, αφού ο Ερντογάν είναι εκλεκτός πελάτης οπλικών συστημάτων. Η Ευρώπη μίλησε εκ των υστέρων -του είπε να μην περιμένει λεφτά για τη στέγαση των προσφύγων. Αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε κάνει ούτε την ελάχιστη κίνηση για να αποτρέψει την εισβολή.

Ο κουρδικός λαός αγωνίζεται με υπερηφάνεια για την ανεξαρτησία του εδώ και 100 χρόνια. Στον πρόσφατο πόλεμο πολέμησε με πείσμα τις δυνάμεις του ISIS -οι μαχήτριες των κουρδικών πολιτοφυλακών έγιναν παγκόσμιο σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης απέναντι στον φονταμενταλιστικό σκοταδισμό.

Τώρα οι Κούρδοι, βασισμένοι μόνο στις δικές τους δυνάμεις και χωρίς καμία διεθνή στήριξη, καλούνται να πολεμήσουν για μια ακόμα φορά απέναντι σε κατά πολύ ισχυρότερες δυνάμεις. Ο αγώνας τους πρέπει να έχει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com