Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για εγκύκλιο ΑΜΚΑ: Ας σεβαστεί τουλάχιστον η κυβέρνηση τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού

0

«Με τη νέα εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ ενισχύεται η ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική της κυβέρνησης, καθώς αποκλείονται από την πρόσβαση στην υγεία ασθενείς, ευάλωτες ομάδες, μικρά παιδιά ακόμη και νεογέννητα που οι γονείς τους διαμένουν “παράτυπα” στη χώρα μας», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

—————————————————————————————

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ που εξέδωσε η κυβέρνηση:

Με τη νέα εγκύκλιο για την απόδοση ΑΜΚΑ ενισχύεται η ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική της κυβέρνησης, καθώς αποκλείονται από την πρόσβαση στην υγεία ασθενείς, ευάλωτες ομάδες, μικρά παιδιά ακόμη και νεογέννητα που οι γονείς τους διαμένουν “παράτυπα” στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Εργασίας μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την άνευ όρων απόδοση ΑΜΚΑ. Μας κατηγορεί δηλαδή γιατί διαχειριστήκαμε αξιόπιστα, αποτελεσματικά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα τη μεγάλη κρίση του προσφυγικού και μεταναστευτικού και μεριμνήσαμε για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των συνανθρώπων μας, τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων και τη δυνατότητα εγγραφής των παιδιών στα σχολεία.

Δεν ζητούμε από την κυβέρνηση ανθρωπιστική και αλληλέγγυα προσέγγιση.  Απαιτούμε όμως, να σεβαστούν τις γενικές αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού. Επίσης, απαιτούμε να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι οι ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες προσφύγων και μεταναστών εγκυμονούν κινδύνους δημόσιας υγείας.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com