Ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός

0

Η νέα εγκύκλιος του Γ. Βρούτση, που αποκλείει από την χορήγηση ΑΜΚΑ τους αιτούντες άσυλο και στερεί από παιδιά που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δυνατότητα να πάνε σχολείο, είναι άλλο ένα δείγμα της σκοτεινής ακροδεξιάς ψυχής που κουβαλάει η Νέα Δημοκρατία.

————————————————————————————————–

Θα πρέπει να την δει κανείς σε συνδυασμό με το νέο ντελίριο του Άδωνι Γεωργιάδη, που συνέκρινε τα κλειστά κέντρα κράτησης με ξενοδοχεία υπερπολυτελείας και επιχειρεί να επαναφέρει την επιθετική ορμπανική ρητορική, μιλώντας για «λαθρομετανάστες».

Είναι η ίδια νοοτροπία με την οποία διέκοψαν τα προγράμματα αποσυμφόρησης των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά, αφήνοντας την κατάσταση στη Μόρια να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η ίδια νοοτροπία με την οποία εγκατέστησαν 1.000 ανθρώπους στη Νέα Καβάλα χωρίς πρόσβαση σε νερό, που άφησαν συμβάσεις γιατρών και διερμηνέων να λήξουν, που δεν ανανέωσαν συμβάσεις του προσωπικού από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ στα Κέντρα Υποδοχής.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ταΐζει την κοινωνία ρατσισμό και ξενοφοβία, την ίδια στιγμή που τακτοποιεί τα ντιλς με τους οικονομικά ισχυρούς: διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνει τις απολύσεις, μειώνει τους χαμηλούς μισθούς, παραχωρεί δημόσιο χώρο, φυσικό πλούτο και στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, βοηθάει φίλους της να συγκεντρώσουν μονοπωλιακή δύναμη στα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι έχει βρει το μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιού λαϊκισμού που θα της επιτρέψει να εδραιώσει την πολιτική της εξουσία. Θα διαπιστώσει ότι έχει πέσει έξω, όταν εξανεμιστεί το δημοσιονομικό πλεονέκτημα που της παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και αυτό, όπως φαίνεται, θα συμβεί πολύ γρήγορα.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com