Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Βάζουν ταφόπλακα στο ΚΕΘΕΑ και το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του

0

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ, που βάζει ταφόπλακα σε έναν Φορέα που έχει αναγνωριστεί από όλη την κοινωνία και από τους πλέον έγκυρους διεθνούς οργανισμούς (σύμβουλος στον ΟΗΕ για τις εξαρτήσεις).

———————————————————————————-

Aναλυτικά η ανακοίνωση του τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι οργανισμοί απεξάρτησης τα τελευταία χρόνια παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προγράμματά τους, θεσμοθέτησε νέες υπηρεσίες, ανέπτυξε και ξεκίνησε την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, ενθαρρύνοντας όπου είναι εφικτό τις μεταξύ τους συνέργειες.

Το ΚΕΘΕΑ ως οργανισμός με ιδιαίτερη φυσιογνωμία, έχει μια διαχρονική πορεία  36 ετών στο χώρο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων προσθέτοντας, με διεπιστημονικές ομάδες, καινοτόμες υπηρεσίες, τόσο στην πρόληψη όσο και στην απεξάρτηση, καθώς και στην επανένταξη εξαρτημένων ατόμων. Ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, αλλά με «δημόσιο έλεγχο και απολογισμό» έχει ΔΣ με αιρετά και άμισθα μέλη, τα οποία εξασφάλιζαν χρηστή διοίκηση, επιστημονική γνώση, τεκμηριωμένα αποτελέσματα  και ευρεία κοινωνική συμμετοχή.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ, του σκοπού του και της δυνατότητας ίδρυσης νέων μονάδων, η οποία γίνεται  με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι με κοινοβουλευτική διαδικασία και η οποία βάζει ταφόπλακα σε έναν Φορέα που έχει αναγνωριστεί από όλη την κοινωνία και από τους πλέον έγκυρους διεθνούς οργανισμούς (σύμβουλος στον ΟΗΕ για τις εξαρτήσεις).

Δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στους αγώνες των εργαζομένων, των εθελοντών, των μελών και των οικογενειών τους.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com