Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο

0

Το σύστημα να αλλάξουμε , όχι το κλίμα.

———————————————————————-

Ενώνουμε τη φωνή μας στη διεθνή κατακραυγή ενάντια στο άγριο καπιταλιστικό έγκλημα που συντελείται στον πλανήτη  με την οικολογική καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου. Οι ανελέητες ανθρωπογενείς φωτιές στο τροπικό δάσος που ξεπέρασαν φέτος το υψηλότερο επίπεδο βρίσκουν την εξήγησή τους στην αδηφάγο και στρεβλά εννοούμενη ανθρωποφάγο ανάπτυξη που ευνοεί  τα κερδοσκοπικά άνευ όρων σχέδια των σύγχρονων αποικιοκρατών,  των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Η καταστροφή του μεγαλύτερου τροπικού δάσους της γης συνδέεται με τον υπερτριπλασιασμό της αποψίλωσης των δασών στη Βραζιλία μετά και από τη μείωση των προστίμων στους παραβάτες από την κάτω από τις νεοφιλελεύθερες  επιταγές εξουσία της  Δεξιάς. Τα αποτελέσματα  είναι επιβαρυντικά για το μέλλον του πλανήτη, η σωτηρία του οποίου εξαιτίας της ανεξέλεγκτης απομύζησής του δεν είναι πλέον καθόλου δεδομένη.

Τασσόμαστε στο πλευρό αυτών που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη παραζάλη ότι τα δάση και το περιβάλλον είναι ευκαιρία για μεγάλο και εύκολο κέρδος. Το οξυγόνο ανήκει στην ανθρωπότητα, τα δάση είναι η ζωή και ο φυσικός μας πλούτος.

Αποδοκιμάζουμε την καταψήφιση ψηφίσματος καταδίκης και καταγγελίας των καταστροφών αυτών από το Δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Καταγγέλλουμε την καταστροφή του πνεύμονα της   γης, τον αφανισμό των ιθαγενών πληθυσμών , την εξαφάνιση ειδών της χλωρίδας και της πανίδας της γης μας εξαιτίας των συμφερόντων  των αχόρταγων πολυεθνικών και των κάθε λογής κερδοσκόπων  που αλαζονικά και αυταρχικά θυσιάζουν το μέλλον των παιδιών μας, τη ζωή του πλανήτη στις  ορέξεις τους για πλουτισμό.

«ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΤΗ ΓΗ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ».

Ενημερωτικό για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας

Η ανακοίνωση και το περιεχόμενό της συζητήθηκε στο ΔΣ τη;  Τρίτης 24/9/2019 μετά από τρεις αναβολές. Υπερψηφίστηκε από την παράταξη της ΠΕΚ, που εξέφρασε ωστόσο τους ενδοιασμούς της για την “αρνητική διαφήμιση” στο Δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Η ΔΑΚΕ ψήφισε λευκό, με το πρόσχημα ότι “η ανακοίνωση είναι παρελκυστική χωρίς ουσία” και με την αιτίαση  “περί όψιμου ενδιαφέροντός  των ΣΥΝΕΚ για το περιβάλλον, που αδιαφορήσαμε για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, τους λιγνίτες της ΔΕΗ, τη Μάνδρα και την καταστροφή στο Μάτι που προφανώς προκάλεσε η κλιματική αλλαγή, καθώς και για τους 102 νεκρούς που προκάλεσε η κρατική ανικανότητα”.

Καταπληκτική, πρωτότυπη και νεωτεριστική ήταν η στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που αποφάσισαν να σηκωθούν και να φύγουν από το τραπέζι της συνεδρίασης, απέχοντας, γιατί διαφωνούσαν να μπει η προώθηση της ανακοίνωσης σε ψηφοφορία. Βρήκαν την ανακοίνωση απολογιστική για την κλιματική αλλαγή και ελλειμματική ως προς το ότι δεν καταγγέλλει ταυτόχρονα την αποψίλωση για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα.

Στην κρίση σας.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com