Ψηφίζοντας από την Αστόρια

0

Το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης με την ψήφο των ομογενών φάνηκε καθαρά από την ομιλία του στους ομογενείς της Αστόρια. «Η ψήφος σας θα προσμετράται κανονικά» τους είπε καταχειροκροτούμενος.

—————————————————————————————

«Το 2023 επιτέλους θα ψηφίσετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας». Και κατακεραύνωσε αυτούς που προτείνουν η ψήφος των ομογενών να εκλέγει από 3 έως 7 βουλευτές.

Το τι επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. με αυτό το κόλπο είναι απολύτως σαφές. Επιχειρεί να βάλει στο εκλογικό σώμα ανθρώπους που ζουν μόνιμα αλλού, είναι πολίτες άλλης χώρας και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το πόσος είναι ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αν το νερό θα είναι δημόσιο ή ιδιωτικό και αν οι απολύσεις θα είναι αιτιολογημένες ή ελεύθερες. Ανθρώπους που η μόνη τους επαφή με την πατρίδα είναι το 1821.

Πρόκειται φυσικά για ανθρώπους που αγαπάνε την πατρίδα τους, αλλά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πολιτικά και κοινωνικά της επίδικα.

Η «κανονική» προσμέτρηση της ψήφου τους θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι λοιπόν μια επιχείρηση αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης. Και είναι αποκρουστική γιατί επενδύεται από τον Κ. Μητσοτάκη, τον Τ. Θεοδωρικάκο και τα άλλα παιδιά με υψηλότατους πατριωτικούς τόνους. Ότι και καλά το κάνουμε για να φέρουμε πιο κοντά στην πατρίδα τα ξενιτεμένα παιδιά της, ότι είναι θέμα πατριωτισμού να μην πει κανείς όχι, ότι οφείλουμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί μια ρύθμιση, που θα εξασφαλίσει τη μόνιμη παραμονή της Ν.Δ. στην πολιτική εξουσία.

Ποιανού είπαμε ότι είναι τελευταίο καταφύγιο ο πατριωτισμός;

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com