ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανδημοσιουπαλληλική 24ωρη Απεργία

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη βουλή νομοσχέδιο (“αναπτυξιακός” νόμος) που νομιμοποιεί και επεκτείνει την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται προβλέψεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς επίσης και για το ότι “Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι δυνατόν να ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης“. Ο υπουργός δηλαδή να παρεμβαίνει, όποτε κρίνει σκόπιμο, στη λειτουργία και στα καταστατικά των σωματείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η εργοδοσία θέλουν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν  τον πλήρη έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δράσεων τους.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα οδηγήσει στην πλήρη απομαζικοποίηση και απαξίωση των Γενικών Συνελεύσεων και των συλλογικών διαδικασιών, οδηγώντας στον ατομικισμό και την αδιαφορία για τα κοινά ζητήματα και κατ’ επέκταση θα δυσχεράνει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων από τα σωματεία για την διεξαγωγή απεργίας.

Η δημιουργία “ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών” το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση εργοδοτών και υπουργείων, μπορεί να εκθέσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων και την άποψή τους στις σχετικές ψηφοφορίες, οδηγώντας σε διαδικασία φακελώματος.

Καταστρατηγείται έτσι στην πράξη η αυτονομία των συνδικάτων και το αυτονόητο δικαίωμα να αποφασίζουν ποια είναι τα μέλη τους. Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά και οι όποιες τροποποιήσεις σχετικά με την συμμετοχή των εργαζόμενων πρέπει να αποφασίζονται από τα ίδια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ τέλος εντελώς υποκριτικά, χρησιμοποιεί ως βασικό επιχείρημα την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Την ίδια στιγμή που δαιμονοποιεί την απλή αναλογική στην κεντρική πολιτική σκηνή με την καταστρατήγηση της αναλογικότητας στη τοπική αυτοδιοίκηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην πανελλαδική – πανδημοσιουπαλληλική 24ωρη απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com