ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Αλληλέγγυοι στο πλευρό συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη»

0

Η απουσία λειτουργικού πλάνου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι το βασικό χαρακτηριστικό που παρατηρεί ο καθένας στις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Μοιραία, η συγκεκριμένη πρακτική προκαλεί ανησυχία και προβληματισμούς στην τοπική κοινωνία.

——————————————————————————–

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε να μην προχωρήσει τη διαδικασία για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα ελληνικά νησιά, με κατεύθυνση την ενδοχώρα, σύμφωνα με το πλήρες σχέδιο που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, προέκρινε την ικανοποίηση των αιτημάτων δημάρχων που πρόσκεινται σε αυτή ή εκλέχθηκαν πρόσφατα, μια πρακτική που πέρα όλων των άλλων έχει καλλιεργήσει το προηγούμενο διάστημα φοβικές αντιλήψεις στην κοινωνία και μίσος απέναντι στον ξένο, ενώ μειώνει και τις λογικές αλληλεγγύης.

Ετσι, η κυβέρνηση φαίνεται να θέτει στην άκρη το σχέδιο για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι και να προωθεί την επιβάρυνση της δομής στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Η συγκεκριμένη δομή αποτέλεσε κατά το πρόσφατο παρελθόν υπόδειγμα λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο, αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και συγκινητικής ανταπόκρισης αλληλεγγύης εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Στη Λάρισα άλλωστε λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί με πολύ ενθαρρυντικά δείγματα το πρόγραμμα «Εστία», μέσω του οποίου έχουν βρει στέγη σε 90 διαμερίσματα της πόλης, 400 συνολικά πρόσφυγες, οι οποίοι εντάσσονται σταδιακά στην τοπική κοινωνία μέσω των παράλληλων προγραμμάτων ένταξης και εκπαίδευσης.

Με άλλα λόγια, το ίδιο το παρελθόν δείχνει τι πρέπει να συμβεί σήμερα με την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.

Είμαστε αντίθετοι στην επιπόλαιη πολιτική διαχείριση, η οποία δεν βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων αυτών, που σύμφωνα με τη συνείδησή μας, την πολιτική μας κουλτούρα, την ιδεολογική μας αντίληψη και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας πρέπει να τους παρέχουμε τα αυτονόητα – αξιοπρεπή διαβίωση, υγειονομική περίθαλψη, κοινωνική ένταξη κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, ως ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις ανθρωπιάς. Θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη και θα διεκδικήσουμε τη φιλοξενία τους σε πραγματικές δομές που θα διασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και όπου δεν θα καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ      

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com