ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Όχι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης»

0

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  χωρίς κανένα διάλογο με τα συνδικάτα και χωρίς καν συζήτηση στη Βουλή, κατάργησε καθ΄ υπόδειξη του ΣΕΒ, τη διάταξη του Ν4611/2019 με την οποία η εργοδοσία ήταν υποχρεωμένη να επικαλείται «βάσιμο» λόγο για να αιτιολογεί τις απολύσεις εργαζομένων, καθώς και τη διάταξη του Ν4554/2018 η οποία προέβλεπε την «ευθύνη εργοδότη και εργολάβου» έναντι των εργολαβικών και υπεργολαβικών εργαζομένων. Πέραν αυτών, η κυβέρνηση ανέστειλε, στην ουσία κατάργησε, τις προθεσμίες των αξιώσεων του εργαζομένου σε περίπτωση προσφυγής του στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, έσπευσε να  καταργήσει ευνοϊκές για τους εργαζόμενους  ρυθμίσεις  προς ικανοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου και  επιχειρηματικών συμφερόντων, αφήνοντας απροστάτευτους εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, μέσα σε μια οικονομία με ανεργία της τάξης του 18%!!! Οι αντεργατικές τροπολογίες αυτές,  που ψηφίστηκαν «με το καλημέρα» της νέας κυβέρνησης, δείχνουν και την κατεύθυνση της πολιτικής που θα ασκήσει ως προς τα εργασιακά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο συνδικαλιστικές ελευθερίες, πενθήμερο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ετοιμάζει επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Μας γυρίζει στο μεσαίωνα και στη δουλειά από ξημέρωμα σε ξημέρωμα για ένα κομμάτι ψωμί!

Ξεκινά το φακέλωμα των εργαζόμενων και των συνδικαλιστών και προσπαθεί να βάλει φραγμούς στο δικαίωμα της απεργίας ως μέσο πίεσης των εργαζομένων που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερο μισθό, αξιοπρεπή διαβίωση.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων θέλει να ελέγχει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους καταπατώντας ακόμη και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα προσωπικά δεδομένα!

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.!

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com