Αλ. Τσίπρας: Τουλάχιστον αφελής η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τον δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα

0

“Θα την καλέσω όμως να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα”, τονίζει μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας.

———————————————————————————–

Με μια ανάρτησή του στο facebook, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζει την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, μια πρωτοβουλία που αναγνωρίζει την κυριότητα των Βρετανών επί των Μαρμάρων.

Πιο συγκεκριμένα δηλώνει: “Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για τον δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους.

Επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης.

Θα την καλέσω όμως να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα”.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com