Ανατιμήσεις στη ΔΕΗ με υποτιμήσεις στη νοημοσύνη

0

Με τα μέτρα που ετοιμάζει για τη ΔΕΗ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ακυρώνει απλώς τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ανακούφιζε σημαντικά τους καταναλωτές.

Προχωράει ακόμα περισσότερο αυξάνοντας σημαντικά τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Και το κάνει με περισσό θράσος πιστεύοντας ότι όλη αυτή η σπέκουλα που έχει εξαπολύσει εδώ και καιρό για τα οικονομικά της ΔΕΗ θα της επιτρέψει τώρα να φορτώσει στους προηγούμενους την ευθύνη για τις ανατιμήσεις.

Η κυβέρνηση έχει πει ένα σωρό ψέματα. Έχει πει ψέματα για την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ. Έχει πει ψέματα προεκλογικά υποσχόμενη ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη.

Και τώρα λέει επιπλέον ψέματα ισχυριζόμενη ότι οι αυξήσεις αντισταθμίζονται από τη μείωση του ΦΠΑ (την οποία βρήκε έτοιμη και τη σερβίρει σαν δικό της μέτρο…) και τη μείωση του τέλους μείωσης αερίων ρύπων. Ένας παλιός λογαριασμός και ένα κομπιουτεράκι αρκούν για να διαπιστώσει ο κάθε πολίτης το μέγεθος αυτής της κοροϊδίας.

Είναι δύο φορές κοροϊδία γιατί, εκτός από την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας, το σχέδιο περιλαμβάνει τρεις αυξήσεις επιπλέον. Την αύξηση στα νυχτερινά τιμολόγια. Τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας. Και τη ρήτρα εκπομπών διοξειδίου για τα νοικοκυριά.

Και είναι τρεις φορές κοροϊδία γιατί η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα νοικοκυριά δεν θα επιβαρυνθούν, ενώ παράλληλα η ΔΕΗ θα διασωθεί αποκομίζοντας 500 εκατ. ευρώ. Από ποιες τσέπες θα βγουν αυτά τα χρήματα;

Όσοι έδειξαν εμπιστοσύνη στον Κ. Μητσοτάκη ας αρχίσουν να σκέφτονται αν έπραξαν καλά. Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com