Το colpo grosso με την ψήφο των ομογενών

0

Για το «δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, στη συνέντευξή του στη «Real News». Και συμπλήρωσε ότι «είναι ανάγκη να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι επίσης Έλληνες».

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο. Ο Τ. Θεοδωρικάκος ετοιμάζεται να εγγράψει στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας τους Έλληνες όλης της Γης. Και τα παιδιά τους. Και τα παιδιά των παιδιών τους.

Για να εξηγούμαστε. Κανείς δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό του απόδημου ελληνισμού και την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα. Αυτό που αμφισβητείται είναι το δικαίωμα της κυβέρνησης να νοθεύσει τη λαϊκή βούληση, εγγράφοντας μαζικά στους εκλογικούς καταλόγους ανθρώπους που είναι οριστικά ξεκομμένοι από την πραγματικότητα της χώρας.

Που δεν τους ενδιαφέρει, δηλαδή, αν οι ανασφάλιστοι θα καλύπτονται από το ΕΣΥ και αν η επικουρική ασφάλιση θα είναι δημόσια ή ιδιωτική. Και που θα ψηφίσουν, επομένως, με κριτήρια μη πολιτικά, γεγονός που κάνει τη Ν.Δ. να πιστεύει ότι, εκμεταλλευόμενη τις διασυνδέσεις της με τους εκπροσώπους των ομογενών, θα μπορέσει να χειραγωγήσει μαζικά την ψήφο τους.

Αν η Ν.Δ. θέλει να προχωρήσει συναινετικά, ας υιοθετήσει το πόρισμα της προηγούμενης κυβέρνησης, που προτείνει ορθολογικές λύσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Ή ας καλέσει τα άλλα κόμματα σε διαβούλευση.

Αυτά τα εκβιαστικά, του τύπου «δεν πιστεύω να υπάρξει ελληνικό κόμμα που δεν θα ψηφίσει», θυμίζουν την πατριδοκάπηλη εθνικοφροσύνη της ΕΡΕ. Τα κόμματα θα κάνουν αυτό που νομίζουν. Κριτήριο του πατριωτισμού τους δεν είναι η συναίνεση στα μικροπολιτικά σχέδια του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com