Ξετσίπωτοι

0

Όλο το ήθος και η αριστεία του «επιτελικού κράτους» αναδείχτηκαν πέντε λεπτά πριν κλείσει η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με δύο τροπολογίες που έβγαλε αιφνιδίως ο Βρούτσης από το μανίκι του.

———————————————————————–

Χωρίς διαβούλευση, χωρίς συζήτηση, χωρίς προειδοποίηση και με μια διαδικασία πραξικοπηματική, απολύτως προσβλητική για το Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση κατάργησε βασικές διατάξεις που προστάτευαν τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι διατάξεις αυτές αφορούσαν την αιτιολογημένη απόλυση, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι τροπολογίες αυτές είναι κατά λέξη υπαγορευμένες από τους εργοδότες – και κάτι παραπάνω θα ξέρει ο πρώην διευθυντής του ΣΕΒ και τώρα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Εδώ και πέντε μέρες, η κυβέρνηση εξηγεί διεξοδικά από το βήμα της Βουλής πόσο σοβαρά έχει πάρει τον ρόλο που της ανέθεσε ο λαός. Αναρωτιέται κανείς αν ένιωσαν έστω και ελάχιστη ντροπή που, μετά από εκατοντάδες ώρες φιγούρας και υψηλής ρητορικής και πέντε λεπτά πριν φύγουν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια, χαντάκωσαν, με μια κίνηση, χιλιάδες εργαζόμενους των 500 ευρώ.

Και αναρωτιέται κανείς αν ντρέπονται καθόλου και οι βουλευτές της Ν.Δ., έχοντας σηκώσει τα χεράκια τους για να ψηφίσουν μια κατάπτυστη ρύθμιση, που έφερε ο υπουργός Εργασίας σαν τον κλέφτη, την ώρα που ήδη μάζευαν τα χαρτιά τους και αντάλλασσαν ευχές για καλές διακοπές. Ξετσίπωτοι.

Ας μην νομίζουν ότι επειδή είναι 8 Αυγούστου και επειδή έκαναν τη δουλειά αιφνιδιαστικά, δεν θα το βρούνε μπροστά τους. Κανείς δεν εξαπατά χωρίς κόστος. Εδώ θα είμαστε..

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com