Απαράδεκτη η ανάκληση των προκηρύξεων των διεθνών διαγωνισμών για την πρόσληψη καλλιτεχνικών διευθυντών

0

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανακαλώντας τη διαδικασία των προκηρύξεων των διεθνών διαγωνισμών για την πλήρωση των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών στο Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, καταργεί στην ουσία, τις διαδικασίες αξιοκρατίας και αποκομματικοποίησης που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τη θέσπιση αυτή ο Υπουργός Πολιτισμού διόριζε ο ίδιος τους καλλιτεχνικούς διευθυντές αυτών των πολύ σοβαρών πολιτιστικών θεσμών», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά – Κηλαηδόνη.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «επιστρέφουμε λοιπόν ξανά στο μοντέλο των κομματικών προσλήψεων όπου, με μια απλή απόφαση του εκάστοτε Πρωθυπουργού ή Υπουργού και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, θα καλύπτονται οι θέσεις με μόνο σκοπό τη  συμφεροντολογική «τακτοποίηση».

Θεωρώ απαράδεκτο να καταργηθεί ένα πάγιο αίτημα του καλλιτεχνικού κόσμου. Για το λόγο αυτό, καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να σεβαστεί το δίκαιο αίτημά μας και να αποσύρει το άρθρο 69 του πολυνομοσχεδίου με θέμα «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com