Άρχισαν οι πολιτικές διώξεις

0

Και περάσανε μέρες πολλές μέσα σε λίγην ώρα.

Και θερίσανε πλήθος τα θηρία, και άλλους εμάζωξαν.

Και την άλλη μέρα εστήσανε στον τοίχο τριάντα.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, Άξιον εστί.

Λίγες μέρες μετρά μόνο στην κυβέρνηση η Ν.Δ. και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Όχι το ψευδεπίγραφο φιλολαϊκό, αλλά το άκρως αντιδραστικό, πραγματικό της «είναι».

Την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει την επίθεσή της στο Δημόσιο Τομέα, στο Άσυλο, στην Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, φροντίζει με μια σειρά πολιτικές διώξεις να μας αποκαλύψει αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Πως θεωρεί το κράτος λάφυρό της και ιδιοκτησία της.

Όποιος νομίζει πως θα μετατρέψει τα συνδικάτα σε γραφείο τύπου της Ν.Δ. είναι βαθιά γελασμένος. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος (Ν.Τ.) ΑΔΕΔΥ Λάρισας οφείλει να μην τοποθετείται ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και να μην υποκαθιστά το Ν.Τ. Με τις δηλώσεις του απεμπόλησε τη συνδικαλιστική ιδιότητά του και φόρεσε το κοστούμι του εκπροσώπου της Ν.Δ.

Παρέλειψε εσκεμμένα κομμάτια του εγγράφου 102413/Ε3-26 Ιουνίου 2019 του Υπ. Παιδείας που επικαλείται, όπως αυτό της τελευταίας παραγράφου, όπου αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς που επανέρχονται στην Υπηρεσία: «…Ακολούθως, με πράξεις των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων δύναται να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης που τυχόν κατείχαν πριν την παραίτησή τους».

Βιάστηκε να «τεκμηριώσει» την καταγγελία της ΔΑΚΕ Γ.Ν.Λ., η οποία ζητά να κριθεί παράνομη η τοποθέτηση της υποψήφιας βουλευτίνας, στη θέση ευθύνης της Διευθύνουσας που κατείχε νόμιμα πριν παραιτηθεί, όπως ορίζει ο Νόμος, για τις εκλογές!

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποκαθιστά το Ν.Τ. και να τοποθετείται χωρίς συνεδρίαση του οργάνου, τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος συμφώνησε να συνεδριάσει και να συζητηθεί το θέμα!

Δε μας είπε όμως για το στέλεχος της ΔΑΚΕ Γ.Ν.Λ. που πριν τις εκλογές ακόμη διαλαλούσε πως αν βγει κυβέρνηση η Ν.Δ. θα διώξει τη μη αρεστή σε αυτή εργαζόμενη. Τελικά τα κατάφερε;

Γιατί δεν έπραξε το ίδιο όπως και το 2015 , όπως ο ίδιος επικαλείται στην τοποθέτησή του,  καθώς τότε δεν προχώρησε κανείς σε καταγγελία για την επαναφορά υποψηφίων βουλευτών που δεν εξελέγησαν, στις διευθυντικές τους θέσεις στην εκπαίδευση; Τώρα, μήπως ομιλεί για την κυβέρνηση που υποστηρίζει ιδεολογικά και άλλαξε στρατόπεδο; Δεν στηρίζει πλέον τους συναδέλφους του Δημοσίους Υπαλλήλους και παριστάνει τον «αντικειμενικό» κριτή, ακροβατώντας σε γνωμοδοτήσεις και όχι σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο; Άλλο η γνωμοδότηση και άλλο να υπάρχει ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. Και άλλο πάλι να πατάς στο θολό νομικό πλαίσιο για να διώξεις οποιονδήποτε μη αρεστό σε σένα.

Τα συνδικαλιστικά όργανα και οι συνδικαλιστές οφείλουν να προστατεύουν τους συναδέλφους όταν το νομικό πλαίσιο είναι θολό. Και να διεκδικούν την ίση αντιμετώπιση των δημοσίων υπαλλήλων και τα ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες.

Καταγγέλλουμε:

τη ΔΑΚΕ Γ.Ν.Λ. για την άνευ προηγουμένου αντισυναδελφική της στάση, η οποία επιδεικνύει εμπάθεια, εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα και μας παραπέμπει σε «άλλες», «μαύρες» εποχές, όπου η διαφορετική ιδεολογική τοποθέτηση αποτελεί στόχευση πολιτικής δίωξης.

τον Πρόεδρο της Ε.Γ. Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, ο οποίος προέβη αυτοβούλως και ως «κυβερνητικός εκπρόσωπος», να υπερασπιστεί την αντισυναδελφική στάση της ΔΑΚΕ Γ.Ν.Λ., χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του οργάνου για το εν λόγω ζήτημα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  ν. Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com