Για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας

0

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει δώσει πολύ γρήγορα και πολύ έγκαιρα το στίγμα της.

Τα πρώτα οικονομικά της μέτρα επιδιώκουν να εξισορροπήσουν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, με μέτρα υπέρ των πλουσίων. Και για την ακρίβεια υπέρ των πολύ πλουσίων, οι οποίοι αναίσχυντα συμπεριλαμβάνονται στην θεωρητική κατασκευή που ονομάζεται «μεσαία τάξη». Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογηθεί το ξήλωμα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η αρχή έγινε από τον ΣΔΟΕ και την Επιθεώρηση Εργασίας, που κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά για αδράνεια και ανεπάρκεια θα μπορούσαν να κατηγορηθούν. Και συνεχίστηκε με την κατάργηση όλων των ενοχλητικών ελεγκτικών μηχανισμών στο Δημόσιο, με πρώτη τη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης. Η πρώην ανεξάρτητη Αρχή θα διοικείται τώρα από έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης του Κ. Μητσοτάκη. Και αυτό, στο όνομα της «αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης».

Την ίδια στιγμή, σημαντικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα ακυρώνονται.

Η “Αυγή” έχει σήμερα έναν φάκελο για την πολιτική της νέας κυβέρνησης στα κοινωνικά δικαιώματα, στα οποία ο κίνδυνος μιας σοβαρής οπισθοδρόμησης είναι περισσότερο από υπαρκτός. Ήδη έχει εκδηλωθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να ξηλώσει όλα τα θετικά βήματα που έγιναν σε τομείς όπως ο σωφρονισμός, η διαχείριση του προσφυγικού ή η κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η Αριστερά, μετά την εκλογική της υποχώρηση -υποχώρηση πολύ μικρή σε σχέση με το μέγεθος των πολιτικών προβλημάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί-, οφείλει άμεσα να ανασυγκροτηθεί. Και να προσανατολιστεί, με όπλα την εξωστρέφεια και την κριτική σκέψη, σ’ έναν τίμιο και δίκαιο πολιτικό αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com