ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση με αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ακυρώνει τη μείωση του ΦΠΑ

0

«Ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης, περιφέρεται στα κανάλια προετοιμάζοντας το έδαφος για το ξεπούλημα των φιλέτων της ΔΕΗ και παραδέχεται επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

———————————————————————–

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μέρες για να ξεκινήσει τις επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά η Ν.Δ.

Ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης, περιφέρεται στα κανάλια προετοιμάζοντας το έδαφος για το ξεπούλημα των φιλέτων της ΔΕΗ και παραδέχεται επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών.

Οι αυξήσεις αυτές θα ακυρώσουν τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6% που ψήφισε με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία μειώνει αισθητά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και αποτελεί ανάσα για τα νοικοκυριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε εξέλιξη η επίθεση στη ΔΕΗ: Αυξήσεις στα τιμολόγια και στο βάθος… ξεπούλημα

Με αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ακυρώνεται η μείωση του ΦΠΑ

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών του ο υπουργός Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια στο όνομα της… διάσωσης της επιχείρησης. Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού είπε: «Βεβαίως, και δεν το κρύβω, θα υπάρχει μεταβολή προς τα πάνω στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, άρα η ΔΕΗ θα βάλει περισσότερα λεφτά στο ταμείο της αλλιώς καταστρέφεται, αλλά από την άλλη πλευρά, θα ισοσταθμιστεί με τη μείωση της προηγούμενης κυβέρνησης και άλλη μία από εμάς στο ΕΤΜΕΑΡ. Έτσι ο καταναλωτής θα βλέπει ό,τι έβλεπε στον λογαριασμό του».

Κι αυτό το κάνει, όπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, διότι «εάν ανεβάζαμε σκέτο το τιμολόγιο της ΔΕΗ, εκείνο που θα συνέβαινε είναι ότι θα έφευγαν οι πελάτες και θα πήγαινε σε άλλες εταιρίες. Η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει, αλλά δεν θα υπάρξουν μειώσεις τελικά στα τιμολόγια. Άρα ο καταναλωτής ό,τι πλήρωνε, θα πληρώνει».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com