Πήγαιναν γυρεύοντας

0

Εντάξει. Ζήτησε μια μισοσυγγνώμη ο Μπάμπης Παπαδημητρίου από τους ξένους ανταποκριτές, τους οποίους αποκάλεσε «πλέμπα δημοσιογράφων που έγλειφαν τα παπούτσια των συριζαίων». Αλλά στην τελική θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα εξής:

Πρώτον, ο Μπάμπης έχει δικαίωμα να βρίζει σαν μαουνιέρης γιατί είναι της αριστείας. Δεν έβρισε ποτέ κανέναν. Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια σε αυτόν τον τόπο.

Δεύτερον, και οι ανταποκριτές του Ξένου Τύπου πήγαιναν γυρεύοντας. Διότι, όπως μας υπενθυμίζει ο Πρετεντέρης στην τελευταία σελίδα των «Νέων», έγραφαν θετικά λόγια για τον Τσίπρα. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε από άγνοια είτε από ανοησία είτε από προκατάληψη. Διότι κανένας σοβαρός δημοσιογράφος δεν είναι δυνατόν να γράφει πράγματα αντίθετα με την άποψη του Πρετεντέρη.

Και το χειρότερο είναι ότι τα έγραφαν σε έγκυρα μέσα παρασύροντας τους αθώους αναγνώστες σε απόψεις διαφορετικές από αυτές του Πρετεντέρη. Και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να γράψουν και θετικά για τις Πρέσπες. Που μπορεί να τις χαιρέτισαν οι Ευρωπαίοι και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, αλλά προφανώς έγλειφαν και αυτοί τα παπούτσια των συριζαίων. Κυρίως εκείνη η νυφίτσα του ΟΗΕ, ο Νίμιτς.

Και στην τελική ο Τσίπρας έχασε τις εκλογές. Άρα οτιδήποτε θετικό έχει γραφτεί γι’ αυτόν διαχρονικά είναι δημοσιογραφικά αναξιόπιστο. Όπως ενδεχομένως ισχύει και για τον Τσόρτσιλ. Και για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ωσαύτως.

Κακώς λοιπόν τους έβρισε ο Μπάμπης, αλλά και αυτοί πήγαιναν γυρεύοντας. Να είμαστε δίκαιοι. Δεν μπορεί να γράφει κάθε δημοσιογράφος ό,τι νομίζει…

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com