Αλέξης Τσίπρας

0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε στον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν κρύφτηκε. Δεν φοβάται. Απλά, δεν ήθελε να τον κατατροπώσει, όπως τόσες φορές στο Κοινοβούλιο!

Άλλωστε, τι έχει να πει με τον καταστροφέα Αλέξη Τσίπρα, που τόλμησε να βάλει τέλος στα μνημόνια και στην ασφυκτική κηδεμονία του ΔΝΤ! Πού τόλμησε να ρυθμίσει το δυσθεώρατο δημόσιο χρέος που δημιούργησαν, για το καλό μας, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.! Που τόλμησε να βρει δουλειά από το 2015 μέχρι το 2019 σε πάνω από 400.000 Ελληνες και μέχρι το τέλος του 2019 σε άλλους 500.000 (ήδη, στο πρώτο πεντάμηνο, έχουμε 265.000 νέες προσλήψεις), την στιγμή που οι σωτήρες μας Παπανδρέου – Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος, από το 2010 μέχρι το 2015 φρόντισαν να δημιουργήσουν, για το καλό της εθνικής οικονομίας, πάνω από 1.000.000 ανέργους!

Που τόλμησε, ενώ παρέλαβε την ανεργία από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά ρεκόρ για το έθνος 28% (και 60% για τους νέους), να την μειώσει στο 18% και μέχρι το τέλος του 2019 στο 16%, προς μεγάλη αγανάκτηση των «επιχειρηματιών – αφεντικών» που χρειάζονται πληθώρα φτηνών εργατικών χεριών, με μαύρη εργασία!

Που τόλμησε να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, να καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό, να αυξήσει των κατώτατο, γεγονός που συμπαρασύρει 24 εργασιακά επιδόματα, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδοχές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων!

Που τόλμησε να ενεργοποιήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που έχει το θράσος να ενοχλεί τους «επιχειρηματίες» και – άκουσον, άκουσον- να τους επιβάλει πρόστιμα για ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία, για καταπάτηση ωραρίου και εργασιακών δικαιωμάτων!

Που τόλμησε να καταργήσει το 5ευρω στα επείγοντα των δημόσιων νοσοκομείων μας και να δώσει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 2.500.000 ανασφάλιστους Ελληνες αλλά και να «σβήσει» τα χρέη τους, ύψους 168.000.000 ευρώ, που είχαν αποστείλει τα νοσοκομεία στην εφορία κατόπιν εντολών εθνοσωτήρων υπουργών Υγείας!

Που τόλμησε να κάνει επιδοματική πολιτική και να βοηθήσει να επιβιώσουν από την ανθρωπιστική κρίση χιλιάδες Ελληνες που η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ είχαν καταδικάσει στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην απελπισία και τον αποκλεισμό!

Που τόλμησε να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση στην υγεία (πάνω από 19.000 οι προσλήψεις για να μην καταρρεύσουν και ιδιωτικοποιηθούν τα νοσοκομεία), στην πρόνοια, στην κοινωνική ασφάλιση, στην κοινωφελή εργασία (χιλιάδες οι προσλήψεις στην Τ.Α. και τις υπηρεσίες), στην παιδεία όπου τα σχολεία ανοίγουν πλέον με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στην τάξη!

Που τόλμησε να διογκώσει το κράτος, ενώ, πολύ σωστά, όλα αυτά που συνιστούν το κοινωνικό κράτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα θεωρεί όχι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας αλλά βαρίδια από τα οποία το κράτος πρέπει να απελευθερωθεί, γιατί όπως, πάλι πολύ σωστά, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το κράτος πρέπει να είναι μικρό, ευέλικτο και στην υπηρεσία των συμφερόντων των «επενδυτών» (φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, φοροαποφυγή, φοροδιαφυγή, επιδοτήσεις) για να μπορούν οι άνθρωποι ήσυχοι να σκέφτονται τις καταθέσεις στις ξένες τράπεζες, τις offshore (εξωχώριες εταιρείες), τα θαλασσοδάνεια και τα ακίνητα τους στο εξωτερικό!

Που τόλμησε να έχει σήμερα η Ελλάδα τον φθηνότερο δανεισμό και αποθεματικά πάνω από 34 δισ. ευρώ, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν ελλειμματικά τα δημόσια ταμεία (γνωρίζουν καλά πως αδειάζουν τα ταμεία, παλιά τους τέχνη κόσκινο)!

Που τόλμησε να ανασυγκροτήσει την εθνική οικονομία, να αυξήσει την παραγωγή, να ζωντανέψει την οικοδομή, να αυξηθούν οι εξαγωγές, να εκτιναχθεί ο τουρισμός!

Που τόλμησε να δώσει λύση στο πρόβλημα με την ΠΓΔ Μακεδονία – μόνο εμείς χρησιμοποιούσαμε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, όλη η υφήλιος την αποκαλούσε Μακεδονία, νέτα – σκέτα, ενώ την είχε αναγνωρίσει η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του ΟΗΕ!

Βέβαια, είχα κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ο Κώστας Καραμανλής το 2005, όταν είχε αποδεχθεί η γειτονική χώρα να ονομάζεται στο εξωτερικό Μακεδονία – Σκόπια και στο εσωτερικό Δημοκρατία της Μακεδονίας! Ο κ. Καραμανλής δεν είναι εθνοπροδότης, είναι συνάδελφος των δήθεν Μακεδονομάχων, στελεχών της Ν.Δ., δεν είναι σαν τον Τσίπρα που έπεισε τους γείτονες να κάνουν συνταγματικές αλλαγές, να αναγνωρίσουν ότι η αρχαία Μακεδονία είναι ελληνική και να δεχθούν την επιτήρηση του εναέριου χώρου τους να κάνει η ελληνική πολεμική αεροπορία και όχι η τουρκική και τον στρατό τους να εκπαιδεύουν Ελληνες αξιωματικοί και όχι Τούρκοι, όπως συνέβαινε μέχρι να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών!

Αναρίθμητες οι καταστροφές που προκάλεσε αυτός ο Τσίπρας και τώρα θα πρέπει να επιστρέψει το ΔΝΤ για να μας ξανασώσει και να δικαιωθούν επιτέλους οι «βάστα Γερούν», «βάστα Σόιμπλε», «βάστα Βέμπερ», «βάστα ΔΝΤ», οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι σήμερα, ως γνήσιοι πατριώτες, υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ. και ορισμένοι με το ΚΙΝΑΛΛ (ΠΑΣΟΚ)!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν φοβάται τον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά επειδή έχει συναίσθηση της επάρκειας και της υπεροχής του έναντι του Αλέξη Τσίπρα δεν πάει σε διάλογο για να μην τον «τελειώσει». Προτιμάει να ενημερώνει τον ελληνικό λαό με μονολόγους σε αποστειρωμένο και προστατευόμενο περιβάλλον με δικούς του «δημοσιογράφους» υψηλού επιπέδου οι οποίοι έχουν έτοιμα τα «σκονάκια» και τον στριμώχνουν άγρια!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά η σεμνότητα, η μεγαλοαστική γενναιοδωρία και η ευγένειά του δεν του επιτρέπουν να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν σπούδασε στο Χάρβαρντ, δεν έχει δικό του σπίτι στην Αθήνα, στο Παρίσι, ούτε καν εξοχικό δεν έχει, δεν έχει πάρει θαλασσοδάνεια, δεν έχει offshore εταιρεία, δεν τον «πάνε» οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο Τσίπρας το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι οι καταλήψεις!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κυβερνητικό πρόγραμμα και θιασώτες τους Ελληνες, δεν έχει σημασία που το κόμμα του είναι χρεοκοπημένο. Μην ακούτε τους Συριζαίους που λένε ότι το πρόγραμμά του είναι μια τρύπα στο νερό, αέρας κοπανιστός. Επεα πτερόεντα. Αυτοί όλο σκευωρίες κάνουν και λένε ψέματα. Ψεύτες, ψεύτες, ψεύτες και πάλι ψεύτες!

*Αρθρο του Κώστα Περίφανου, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας  

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com