Έργα και ημέρες Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛΛ)

0

Αρθρο του Κώστα Περίφανου*

Στις 7 Ιουλίου οι Ελληνες πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα εμπιστευθούν την διακυβέρνηση της χώρας στον Αλ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ή στους Κυριάκο Μητσοτάκη – Φώφη Γεννηματά, στη Ν. Δ. και στο ΚΙΝΑΛΛ (ΠΑΣΟΚ).

Οι μνήμες είναι νωπές. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταλήστεψαν την χώρα και, ήδη, κομματικά τους στελέχη καταδικάστηκαν και άλλα είναι υπό δικαστική έρευνα για μαύρο πολιτικό χρήμα και παράνομο πλουτισμό. Διέλυσαν την εθνική οικονομία, χρεοκόπησαν τη χώρα, φτωχοποίησαν ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, έφεραν το ΔΝΤ, τα μνημόνια και παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία στους δανειστές!

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκτίναξαν την ανεργία στο 28 %, δημιούργησαν 1.500.000 ανέργους και 2.800.000 ανασφάλιστους πολίτες. Από το 2010 μέχρι το 2015 επέβαλλαν σκληρή λιτότητα, μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 40%! Στα δύο πρώτα μνημόνια οι περικοπές δαπανών και η υπερφορολόγηση κόστισαν στον ελληνικό λαό 66 δισ. ευρώ! Στο 3ο μνημόνιο η επιβάρυνση ήταν περί τα 6 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε την 13η σύνταξη – Δώρο Πάσχα, αν προτιμάτε – τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα τρόφιμα, στα φάρμακα, τις φοροελαφρύνσεις, το μεταφορικό ισοδύναμο κ.α., που εφαρμόζονται ήδη από τον Μάιο.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατήργησαν τα εργασιακά δικαιώματα, αδρανοποίησαν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και άφησαν στο έλεος του εργοδότη τους εργαζόμενους. Εκτίναξαν την μαύρη, ελαστική, φτηνή και έναντι αμοιβής εργασία. Μείωσαν τον κατώτατο μισθό και νομοθέτησαν τον ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό για νέους μέχρι 25 ετών. Κατέστησαν ελλειμματικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η καταβολή μισθών και συντάξεων!

Στη διάρκεια της πενταετίας 2010 – 2014 είχαμε μαζικές απολύσεις στις οποίες αναδείχθηκαν πρωταθλητές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι ύμνησαν τα μνημόνια, τα θεώρησαν ευλογία για τον τόπο, «τόσα κι άλλα τόσα μέτρα», έλεγαν!

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος. Απογύμνωσαν τα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας από γιατρούς, νοσηλευτές, εργαστηριακό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Απογύμνωσαν την Παιδεία από εκπαιδευτικούς, διέλυσαν τις δομές Πρόνοιας, τις διοικητικές υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τις υπηρεσίες της Τ.Α., έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η ιδιωτικοποίησή τους! Όλα ιδιωτικά, όπως επιθυμούσε και επιθυμεί το ΔΝΤ! Είναι τυχαίο το ένα προς πέντε, δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις; Είναι η σημαία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αναρίθμητα τα «επιτεύγματα», μέχρι το 2015, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εις βάρος της ελληνικής οικογένειας, της κοινωνίας…

Το τελευταίο δίμηνο, προκαλούν πολύ μεγάλη εντύπωση οι πολυδάπανες προεκλογικές καμπάνιες της Ν.Δ., του ΚΙΝΑΛΛ (ΠΑΣΟΚ) και των υποψήφιων βουλευτών τους. Είναι πολλά τα λεφτά! Αναρωτιέται κανείς, αφού διαθέτουν τόσα χρήματα, γιατί δεν ξεχρεώνουν τα παράνομα θαλασσοδάνεια που «άρπαξαν» από το 2001 μέχρι το 2012 από τις τράπεζες, βάζοντας το ίδιο εχέγγυο – την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2020, με εκλογική δύναμη στο 40 % – και μάλιστα εχέγγυο στο μέλλον!

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς των ίδιων των κομμάτων η Ν.Δ. το 2016 χρωστούσε στις τράπεζες 225, 3 εκατ. ευρώ, το 2017, 250,6 εκ. ευρώ, το 2018 278,9 εκ. ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ το 2016 χρωστούσε 202, 9 εκ. ευρώ, το 2017 225,9 εκ. ευρώ. Για το 2-18 δεν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία. Έχουμε λοιπόν αύξηση του χρέους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛΛ) περί τα 25 – 30 εκ. ευρώ τον χρόνο. Πότε θα ξεχρεωθούν αυτά και πότε θα αποδοθούν στον ελληνικό λαό, ο οποίος ήδη ανακεφαλαιοποίησε  τρεις φορές τις τράπεζες; Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 χρωστούσε 8,2 εκ. ευρώ, το 2017 5,6 εκ. ευρώ και το 2018 3,2 εκ. ευρώ. Εύγλωττα τα συμπεράσματα για την ικανότητα και το ηθικό πλεονέκτημα!

Προκύπτει πάντως ένα ερώτημα. Αναφέρθηκαν ποτέ σε αυτά τα στοιχεία τα κανάλια των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών; Γράψανε κάτι οι «αντικειμενικές» εφημερίδες; Οι ηλεκτρονικές σελίδες της δεξιάς και της «νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας»; Ανέφεραν κάτι οι κατά σύστημα συκοφάντες, ψευδολόγοι και αντι-σύριζα προπαγανδιστές των ομάδων «αλήθειας» – στρατός ολόκληρος που έχασε το φαγοπότι;

Ο Αλ. Τσίπρας κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια, να ρυθμίσει το χρέος, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, να διαφυλάξει την παιδεία και την υγεία ως δημόσια αγαθά, να μειώσει την ανεργία στο 18 %, να ανασυγκροτήσει την οικονομία, να αναζωογονήσει την παραγωγική διαδικασία, τις εξαγωγές, να απογειώσει τον τουρισμό.

Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν αυτή η πορεία ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης θα συνεχιστεί ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ, στη λιτότητα, τις απολύσεις, στις πολιτικές που πρεσβεύει η Ν.Δ., ο Κ. Μητσοτάκης και τα στηρίγματά του, οι μεγαλοεπιχειρηματίες…

*Ο Κώστας Περίφανος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας       

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com