Ψήφο για μια δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία

0

Του Βασίλη Ζωγράφου*

Αυτό που θα κριθεί στις ερχόμενες εκλογές είναι αν η χώρα και οι πολίτες θα επωφεληθούν από όσα πετύχαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Αν όλα όσα κερδήθηκαν, η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, το τέλος της εποχής των Μνημονίων, η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, η ανοδική πορεία της οικονομίας θα συνεχιστούν, διευρύνοντας τα οφέλη για την κοινωνία και τους πολίτες.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα κριθεί αν η χώρα συνεχίσει τον ανηφορικό της δρόμο προς τη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση, με σταθερή μέριμνα για κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή και με κατάκτηση του σεβασμού της διεθνούς κοινής γνώμης. Αυτό σηματοδοτεί η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Η επιλογή των πολιτών είναι ανάμεσα σε δύο σχέδια. Ένα σχέδιο που έχει πρόσημο το “εμείς” και την κοινωνική συνοχή, ένα σχέδιο κοινωνικά δίκαιης και πράσινης ανάπτυξης, με ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, δημόσιων δομών επαρκώς στελεχωμένων, αναβάθμισης της εργασίας με συλλογικές διαπραγματεύσεις, αύξηση κατώτατου μισθού και από την άλλη, ένα σχέδιο ακραίας λιτότητας, ελαχιστοποίησης του κοινωνικού κράτους, κατάργησης κοινωνικών επιδομάτων, επταήμερης εργασίας, κατάργησης οκταώρου και κατώτατου μισθού.

Ο στόχος μας τα επόμενα χρόνια είναι να υπάρξουν νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, δικαιότερη φορολογία, αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία με ποιοτική παιδεία και υγεία και πλαίσιο προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος μακριά από πελατειακές σχέσεις και όχι υπηρέτη κάποιων ολιγαρχών.

Στις ακαθόριστες δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας της Ν.Δ. εμείς καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο. Η Ν.Δ. θολώνει διαρκώς τα νερά, όσον αφορά το πρόγραμμά της, γιατί πρόκειται για μια αποτυχημένη συνταγή για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Το αποτέλεσμα θα είναι η συρρίκνωση της ανάπτυξης, η υποχώρηση του κοινωνικού κράτους, ευημερία για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς. Αποκρύπτοντας το πρόγραμμά της, η Ν.Δ. υπεκφεύγει και από μια σοβαρή προγραμματική αντιπαράθεση ακριβώς, όπως αποφεύγει ο αρχηγός της το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο λαός δε πρέπει να επιλέξει τους αρχιτέκτονες της οδυνηρής χρεοκοπίας του 2010, τις φαμίλιες των κληρονόμων της εξουσίας, τους ευαγγελιστές της κοινωνικής ανισότητας και της εθνικής εσωστρέφειας. Αυτό σηματοδοτεί η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

Ο εργαζόμενος λαός, οι μικρομεσαίοι, η φτωχή και μεσαία αγροτιά, οι νέοι, οι άνεργοι, τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα του λαού έχουν συμφέρον να στηρίξουν το Πρόγραμμα που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Ζητάμε από τους πολίτες να αναλογιστούν ποιος έφτασε τη χώρα στη χρεοκοπία, ποια ήταν η κατάσταση το 2014 και όλα αυτά που καταφέραμε να υλοποιήσουμε ακόμη και μέσα στη μέγγενη του μνημονίου.

Ζητάμε από τους πολίτες να αποτρέψουν και με την ψήφο τους το πισωγύρισμα στα μνημόνια και στο ΔΝΤ που υπόσχεται η Ν.Δ. και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα ολιστικό σχέδιο για κοινωνική ανάπτυξη και δικαιοσύνη που δε θα αφήνει κανένα μόνο του. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία με την κοινωνία όρθια. Τώρα είναι η ώρα αυτοί που σήκωσαν μεγαλύτερα βάρη σε αυτή την προσπάθεια να βελτιώσουν τη θέση τους μέσα από μια σειρά μέτρα, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, η σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος, η κατάργηση/μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και μια σειρά άλλα μέτρα που θα βελτιώσουν τη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πρώτος στόχος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και δεύτερος είναι η προσωπική επιτυχία, να εκλεγώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μιας και είμαι υποψήφιος βουλευτής και ζητώ την πολιτική στήριξη των Λαρισαίων.

Στις 7 Ιούλη αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

*Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com