Αλ. Τσίπρας από τoν Βόλο: Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη (βίντεο)

0

“Σχέδιό μας είναι η Ελλάδα που προχωρά μπροστά. Σχέδιό μας είναι μια Ελλάδα που θα τη χτίσουμε όλοι μαζί. Μια Ελλάδα που στηρίζεται ξανά στις δικές της δυνάμεις” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Βόλο. “Δεν θα μας συγχωρέσουν ποτέ εμείς ΠΕΤΥΧΑΜΕ το βασικό μας στόχο, ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια!”

«Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Βόλο και τόνισε ότι «η ελπίδα θα κερδίσει και πάλι την έπαρση και την αλαζονεία».

«Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση και κρύβουν όσο περισσότερο μπορούν τα όσα έχουν σχεδιάσει και που αποτελούν συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά και αφορούν στην κοινωνική λεηλασία προς όφελος των λίγων και ισχυρών». Από τη Μαγνησία τους λέμε: όχι, τίποτε δεν είναι προδιαγεγραμμένο, εμείς ορίζουμε το μέλλον μας, δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Λέμε κάτι πολύ απλό. Ότι η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στη κάλπη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο, που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω», σημείωσε ο πρωθυπουργός και διατύπωσε το σύνθημα: «Κανένας μόνος του στην κάλπη. Κανένας χωρίς να του εξηγήσουμε τι ακριβώς διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα».

«Καταφέραμε να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και το πετύχαμε εκεί που τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν»

«Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια μνημονίων και δυσκολιών, τώρα που βγήκαμε σε ξέφωτο θέλει προοπτική και ασφάλεια για αυτόν και τα παιδιά του. Κάθε Ελληνίδα μάνα, χρειάζεται ασφάλεια για το μέλλον το μέλλον των παιδιών της.

Κάθε Έλληνας εργαζόμενος, χρειάζεται ασφάλεια στην εργασία και προοπτική για ένα καλύτερο μισθό, για λιγότερα βάρη στις πλάτες του. Κάθε νέα και νέος, θέλει να μπορέσει ξανά να ονειρευτεί και να δημιουργήσει στον τόπο που γεννήθηκε».

Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και έθεσε το ερώτημα αν «μπορούν όλα αυτά να τα προσφέρουν οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες». «Εμείς το 2015, ήρθαμε να ενώσουμε, όχι να πάρουμε τη ρεβάνς, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με κάθε δημοκρατικό πολίτη. Χωρίς αυτή την πλατιά ενότητα, χωρίς αυτή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, η χώρα θα βρισκόταν ακόμα στα νύχια του ΔΝΤ», είπε.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι απέναντι στην ιστορία για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε. Γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης εθνικής κυριαρχίας, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και το πετύχαμε εκεί που τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν», υπογράμμισε.

«Εμείς καταφέραμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα»

Βάλλοντας κατά Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού καθώς «ο ένας παρέδωσε 24 δισ έλλειμμα το 2009. Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ. Ο επόμενος ήταν ένας διορισμένος τραπεζίτης. Και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε λουκέτα όλη την αγορά».

Είπε ότι «όλοι αυτοί βέβαια σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο. Έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Τη ζητάνε πίσω». Σημείωσε ότι «εμείς, δε γεννηθήκαμε στα σαλόνια της εξουσίας. Ούτε μάθαμε τη πολιτική στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης για το δίκιο του λαού μας. Εμείς καταφέραμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».

Είμαστε στο 9ο συνεχόμενο τρίμηνο θετικών δεικτών ανάπτυξης και αυτή η πορεία θα συνεχιστεί αν πάμε προς τα μπρος

Θέλουμε μια Ελλάδα που θα έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτικά Δημόσια σχολεία και Νοσοκομεία. Θέλουμε οι Έλληνες να μπορούν ξανά να οργανώσουν την ίδια τους τη ζωή – Να μην ξαναζήσουν χαράτσια, αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων και των τροφίμων

Μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, ισχυρή, Μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί που θα δίνει το παράδειγμα αξιών όπως δώσαμε το παράδειγμα στο προσφυγικό

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία και τα μεγάλα εθνικά ψεύδη της ΝΔ στο Μακεδονικό (Video)

“Μια Ελλάδα ικανή να χτίζει συμμαχίες – Μια Ελλάδα που κανείς δεν θα μπορεί να την απειλεί – Κανέναν δεν απειλούμε και δεν απειλούμαστε από κανέναν”. “Σήμερα μας δικαιώνει η αλήθεια, η πραγματικότητα, όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να μας διχάσουν.Σήμερα έχουμε μια φίλη χώρα στα Βόρεια συνορά μας όχι έναν εχθρό”

“Σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία και τα μεγάλα εθνικά ψεύδη της Ν.Δ. στο Μακεδονικό – αποδεικνύεται η σκευωρία που έχτισαν εναντίον μας. Εδώ και 14 χρόνια έχουν παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας – Μακεδονία – Σκόπια στο εξωτερικό και Μακεδονία σκέτο στο εσωτερικό ΑΥΤΟ είχαν συμφωνήσει” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και στα εθνικά μας θέματα – Εκεί που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι εκείνοι αποφάσισαν να διχάσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης ΟΦΕΙΛΕΙ μία συγγνώμη από τους πολίτες αυτούς που παραπλανούσε με συνθήματα πατριωτικής δήθεν ευαισθησίας τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει με την Συμφωνία των Πρεσπών; Αν είναι προδοτική όπως λέει γιατί πρέπει να επιτηρεί την πιστή της εφαρμογή;

Όλοι εμείς που δεν δειλιάσαμε να λύσουμε προς όφελος των εθνικών συμφερόντων μια χρόνια διένεξη ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

Είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γιατί εμείς δεν κοροϊδέψαμε ΠΟΤΕ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Μιλώντας για τη μεσαία τάξη ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «μας κάνουν κριτικοί κάποιοι ότι δώσαμε μεγάλη προσοχή στους πιο αδύναμους αλλά τους μεσαίους δεν τους κοιτάξαμε καλά». Σχολιάζοντας με έναν παραλληλισμό, είπε: «Αν ο καθένας σας βρισκόταν στη θέση ενός δίκαιου και έντιμου κυβερνήτη, όπως βρισκόσαστε όταν ένα από τα τρία παιδιά σας χρειάζεται περισσότερα, δεν θα κόψετε από τα άλλα δύο για να δώσετε σε αυτό; Θα αφήσετε το παιδί με τις αδυναμίες να τα βγάλει πέρα μόνο του;».

Δήλωσε περήφανος γι’ αυτό και επισήμανε ότι και τη μεσαία τάξη αφορούν οι πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης για την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com