Το ασφαλιστικό και το κρυφτούλι της Ν.Δ.

0

Ταρακουνήθηκε η Ν.Δ. από τα όσα αποκάλυψε εχθές η «Αυγή». Επισήμως η Πειραιώς δεν αντέδρασε και τα φιλικά προς αυτήν μέσα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Χρ. Σταϊκούρα και τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη στο Facebook, ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος Γ. Βρούτσης ήταν εχθές εξαφανισμένος.

Επί της ουσίας οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., που ωρύονται για fake news (εντάξει, το περιμέναμε αυτό), δεν έχουν διαψεύσει τίποτα από τη χθεσινή αποκάλυψη της «Αυγής».

Δεν διέψευσαν ούτε την επέκταση της εισφοράς 7% σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες ούτε το σχέδιο για κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών ούτε την εργασία για νεότερους συνταξιούχους. Δεν μίλησαν για τα 50 δισ. του κόστους μετάβασης, που είναι ένα νέο Μνημόνιο.

Το μόνο που προσπάθησαν να διαψεύσουν είναι η υποχρεωτική ένταξη στον ιδιωτικοποιημένο επικουρικό πυλώνα. Αυτοδιαψεύδονται όμως, αφού όλη η επιχειρηματολογία τους παίρνει ως δεδομένο ότι το σύνολο των νέων ασφαλισμένων, από το 2021 και μετά, θα μπαίνει στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα. Άρα θα είναι υποχρεωτικό.

Όσο για τον Χρ. Σταϊκούρα, δεν ήταν σε θέση -ή δεν ήθελε- να ξεκαθαρίσει πώς θα καταβάλλονται οι εισφορές με το νέο σύστημα. «Θα το δούμε όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο» είπε δείχνοντας την προχειρότητα και τη μυστικοπάθεια με την οποία η Ν.Δ. μαγειρεύει την εκχώρηση του ασφαλιστικού σε ιδιώτες.

Αν δεν είχε προκληθεί από την «Αυγή», η Ν.Δ. εχθές δεν θα είχε πει τίποτε από όλα αυτά. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε. Το σχέδιο της Ν.Δ. είναι πολύ χοντρό για να μπορέσει να κρυφτεί από τους πολίτες.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com