Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

0

Περισσότερες από μία φορές, ο Κ. Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει εκτενώς στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών το ασφαλιστικό σύστημα που οραματίζεται. Έχει υποσχεθεί δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών χωρίς να εξηγήσει πώς θα καλύψει το κενό χρηματοδότησης που θα δημιουργηθεί.

Έχει αναφερθεί και στα σημαντικά πλεονεκτήματα της μεταρρύθμισης που προωθεί: μιας μεταρρύθμισης η οποία υποτίθεται ότι, με συνεχή και αδιατάρακτο εργασιακό βίο και υψηλούς μισθούς (δηλαδή ακριβώς όπως είμαστε σήμερα στην Ελλάδα μετά από οκτώμισι χρόνια Μνημόνια), αλλά και με «κουλτούρα αποταμίευσης», μπορεί κάποτε να αποδώσει αξιοπρεπείς συντάξεις. Αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι αυτό που θα αποδώσει θα είναι συνταξιούχους που θα τρέφονται στα συσσίτια.

Αυτός είναι ο λόγος που εχθές, κατά την παρουσίαση του προγράμματός του, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μισή λέξη για να παρουσιάσει την κομβική ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην οποία τόσο πολύ πιστεύει.

Ο ίδιος και οι σύμβουλοί του γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αυτά που ενθουσιάζουν την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ακούγονται πολύ τρομακτικά για τον υπόλοιπο κόσμο. Οπότε επιλέγουν να κρατήσουν αυτό το θέμα εκτός συζήτησης και να συζητάνε για τα εύκολα και τα εύπεπτα. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Γι’ αυτό ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει ντιμπέιτ με τον Αλ. Τσίπρα. Σαφές;

Θα είναι καλό οι πολίτες να βγάζουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα όχι μόνο από αυτά που τους λένε, αλλά και από αυτά που τους κρύβουν. Ιδιαίτερα οι νέοι, αυτοί που κινδυνεύουν να μπουν στην αγορά εργασίας με τους όρους που θέλει ο Κ. Μητσοτάκης.

Η ψήφος τους στις 7 Ιουλίου θα είναι αποφασιστική για το μέλλον τους.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com