Γενικό στρογγύλεμα

0

Ο κ. Μητσοτάκης, έχει διατάξει γενικό στρογγύλεμα του προγράμματος, του σχεδίου και της φυσιογνωμίας της Ν.Δ., ώστε να φτάσει μέχρι τις εκλογές, ει δυνατόν, χωρίς διάλογο και αντιπαράθεση με κανέναν.

Γενικό στρογγύλεμα στον θατσερικό πυρήνα των οικονομικών θέσεων της Ν.Δ., όπου απαγορεύονται οι αναφορές σε ζητήματα ελαστικής απασχόλησης, συνταξιοδοτικού, επιδομάτων, κοινωνικού κράτους -γι’ αυτό, μέχρι τις 7 Ιουλίου, ο πρόεδρος θα κινείται μόνο σε περιβάλλον όπου δεν θα του γίνονται ανεπιθύμητες ερωτήσεις.

Γενικό στρογγύλεμα για τις θεσμικές προθέσεις της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, την παραγραφή των σκανδάλων, τα χρέη των κομμάτων, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη συνταγματική θωράκιση του νεοφιλελευθερισμού και του παλαιοκομματισμού -και βεβαίως την τεράστια επιχείρηση εκλογικής νοθείας που ονομάζεται «ψήφος ενός εκατομμυρίου αποδήμων» και που προωθείται υπό τον μανδύα της εθνικής ευαισθησίας για τον απόδημο ελληνισμό.

Γενικό στρογγύλεμα των ακροδεξιών τάσεων του κόμματος, χωρίς κορώνες, αλλά με υποσχέσεις στους μακεδονομάχους της Βόρειας Ελλάδας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, αν χρειαστεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα», πράγμα που δεν είναι αλήθεια, αλλά μπορεί να πουληθεί σε κοινή συσκευασία με τη θεωρία της χαμένης ψήφου.

Να λοιπόν το πρωτεύον ζήτημα για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ: να καταφέρει να βάλει τη συζήτηση για τα προγράμματα και τις πολιτικές στοχεύσεις του καθενός στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου.

Γιατί είναι πρώτη φορά που οι προγραμματικές διαφορές ανάμεσα στους βασικούς αντιπάλους έχουν τόσο καθοριστική σημασία. Και πρώτη φορά που γίνεται τόσο μεθοδική προσπάθεια να τεθούν εκτός συζήτησης.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com