Επιχείρηση «σιωπητήριο και μετριοπάθεια» από τον Μητσοτάκη – ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχει να κρυφτεί, για να μην τον καταλάβουν οι πολίτες

0

Αποστάσεις από τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών του και προσπάθεια απόκρυψης των θέσεων της ΝΔ από τον Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος φανέρωσε την πρόθεσή του να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση, μένοντας σε «ήπιες» αοριστολογίες – ΣΥΡΙΖΑ: «Η μοναδική είδηση από τη σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να κρυφτεί, μέχρι τις εκλογές»

——————————————————————————

«Η μοναδική είδηση από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να κρυφτεί, μέχρι τις εκλογές. Δήλωσε ότι θα κρυφτεί από την Βουλή, θα κρυφτεί από το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, θα κρύψει το πρόγραμμά του. Τρέχει να κρυφτεί ο κ. Μητσοτάκης, για να μην τον καταλάβουν οι πολίτες. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση»: αυτό σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 (Δευτέρα 3/6).

Σημειώνουμε ότι, σε αυτή τη συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεδίπλωσε την τακτική απόκρυψης των βασικών θέσεων της ΝΔ και της επικράτησης ενός στρογγυλεμένου λόγου.

Ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον «προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ» και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτόν το «ήπιο» λόγο προσπάθησε να παρουσιάσει, ακυρώνοντας όλες τις αναφορές «γαλάζιων» στελεχών αλλά και του ίδιου για τις πραγματικές θέσεις της ΝΔ.

Αρνήθηκε ότι μίλησε για επταήμερη εργασία, ωστόσο αναφέρθηκε στην αναγκαία «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, χωρίς να μπει σε επιπλέον λεπτομέρειες. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σχεδιάζει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά δεν ρωτήθηκε για τη διατυπωμένη πολλάκις θέση της ΝΔ για επαναφορά του κανόνα «1 προς 5». Αρνήθηκε επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ, όπως είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση του κόμματός του.

Επιχείρησε να καθησυχάσει για τις 120 δόσεις, προσπερνώντας τις προκλητικές δηλώσεις Βρούτση και, μάλιστα, δεσμεύθηκε για… απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις,  ενώ είπε ότι «θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους».

Δεν είπε κουβέντα για το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ και προσποιήθηκε ότι ξέχασε ότι το κόμμα του αντιλαμβάνεται οποιαδήποτε ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των εργαζομένων ως «αντιαναπτυξιακό μέτρο».

«Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Βενιζέλος»

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ενώ τόνισε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Βενιζέλος, ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας. Απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον κ. Βαρουφάκη μετά τη θέση του πρώην υπουργού ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ λέγοντας “εμάς μας ρώτησε;”.

“Δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά” είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως λόγω του «εφιάλτη» της απλής αναλογικής (σ.σ.: αυτή είναι η αντίληψή του για μία δημοκρατική μεταρρύθμιση) η χώρα θα κυβερνηθεί σε κάθε περίπτωση. Πρόσθεσε πως «ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για το εάν θα εκλεγεί μια ισχυρή κυβέρνηση ή όχι».

«Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες.

«Ναι» σε ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς, φοβάται την αντιπαράθεση κατά μέτωπο με τον πρωθυπουργό

«Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού», ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να πάρει αποστάσεις από τη δήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ που αποκάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αιχμαλώτους πολέμου. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική. Μάλλον έτσι φανερώνει την πρόθεσή του να αποφύγει τις… κακοτοπιές μίας αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, προανήγγειλε ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν εξελέγησαν θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τα οποία θα ανανεωθούν σημαντικά και τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδυάζει «εμπειρία και ανανέωση».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com