Με ηθικό και αισιοδοξία

0

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι μια πολιτική μάχη μεγάλης σημασίας. Ιδιαίτερα στην Περιφέρεια της Αττικής και στον Δήμο της Αθήνας.

Στην Αττική, η Ρένα Δούρου, ο άνθρωπος που στοχοποιήθηκε και συκοφαντήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα τελευταία χρόνια, πέρασε στον δεύτερο γύρο με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η Δουρου, με ένα πολύ σοβαρό έργο στις υποδομές της περιφέρειας, αλλά και στον κοινωνικό τομέα, διεκδικεί μια δεύτερη θητεία απέναντι στον πρωταθλητή της αυτοπροβολής Γιώργο Πατούλη. Το γεγονός ότι ο τέως δήμαρχος Αμαρουσίου δραπέτευσε προχθές από ένα ντιμπέιτ το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος λέει πάρα πολλά.

Στην Αθήνα, ο Νάσος Ηλιόπουλος δίνει τη μάχη του δεύτερου γύρου απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, το τεράστιο δίκτυο ΜΜΕ που τον προβάλλουν, το δημοτικό κατεστημένο που έχει συσπειρωθεί γύρω του και τα ιδιωτικά συμφέροντα που καραδοκούν για να βάλουν την Αθήνα στο χέρι.

Είναι μια δύσκολη μάχη, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο εξαιτίας του καιροσκοπισμού του Γερουλάνου. Αλλά είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί και αξίζει να κερδηθεί ως μια μεγάλη νίκη για την Αθήνα. Γιατί ο Νάσος δεν είναι μόνο ο χαρισματικός υποψήφιος της Αριστεράς. Είναι ξεκάθαρα και ο καταλληλότερος από τους δύο για δήμαρχος.

Και σε άλλες γειτονιές και πόλεις αριστεροί υποψήφιοι δίνουν τη μάχη του δεύτερου γύρου. Ο κόσμος της Αριστεράς θα πάει στις κάλπες με υψηλό ηθικό και αισιοδοξία. Γιατί οι μεγάλες προκλήσεις, η ανασυγκρότηση, η υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου, η προγραμματική αναμέτρηση με τη Δεξιά και η δημιουργία νέων συσχετισμών στις εθνικές εκλογές είναι μπροστά μας.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com