ΣΥΝ.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ: Είναι κάποιοι πιο «ίσοι» από τους άλλους;

0

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Κάθε χρόνο, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν μετάθεση ώστε να είναι κοντά στις οικογένειές τους, με προβλήματα υγείας των ιδίων ή μελών των οικογενειών τους, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στερούνται μια αξιοπρεπή ζωή λόγω του χαμηλού αριθμού αποσπάσεων που εγκρίνονται από το υπουργείο Παιδείας. Το πρόβλημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης αφού από τη μια δεν υπήρχαν διορισμοί  και από την άλλη οι μισθοί των εκπαιδευτικών συρρικνώθηκαν δραματικά.

Τη στιγμή λοιπόν που χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν για το τι θα κάνουν την επόμενη σχολική χρονιά είναι απόλυτη αναγκαιότητα η ισότιμη μεταχείριση.

Δε μπορεί κάποιοι να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Προξένησε κατάπληξη και σε εμάς αλλά και σε πάρα πολλούς συναδέλφους η απόσπαση της τέως Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε κάποια(δε γνωρίζουμε σε ποια) θέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Προξένησε κατάπληξη λόγω των ερωτημάτων που εύλογα γεννήθηκαν.

Πότε προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη θέση;

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη κάπου;

Έκαναν άλλοι αίτηση;

Γιατί έγινε εν μέσω σχολικής χρονιάς;

Έγινε με βάση την εγκύκλιο αποσπάσεων του 2018 και η οποία είχε λήξει ένα χρόνο πριν;

Κατατέθηκε η αίτηση το 2019; Έγινε εκπρόθεσμα;

Με βάση την εγκύκλιο αποσπάσεων έχει δικαίωμα κάποιος σε θέση ευθύνης να ζητήσει απόσπαση ή όχι;

Κάνει αίτηση ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός και σε 10 μέρες ο Υπουργός εγκρίνει την απόσπασή του;

Πέρασε από κάποιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο η έγκριση της απόσπασης;

Τα ερωτήματα περιμένουν απάντηση. Και η ίση αντιμετώπιση όλων επίσης. Και φυσικά πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να γίνονται με διαφάνεια όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές.

Διότι σε διαφορετική περίπτωση καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης οποτεδήποτε θέλουν, για όπου θέλουν, αφού είμαστε σίγουροι πως ο Υπουργός θα δείξει ισότιμη μεταχείριση σε όλους.

Και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά το εξής: Η τάξη δεν είναι ντροπή! Είναι ο φυσικός χώρος κάθε εκπαιδευτικού!

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com