Ξανά στη μάχη με δύναμη και αυτοπεποίθηση

0

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει και ως μάθημα: να μελετάμε πιο προσεκτικά τις τάσεις και τα δεδομένα, να μην βασιζόμαστε αποκλειστικά στις αδυναμίες και τις γκάφες του αντιπάλου, να μην δίνουμε λαβές στην κοινωνία να μας καταλογίζει προχειρότητα ή ανεπάρκεια στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε πολιτική, αλλά και επικοινωνία. Αυτά είναι καλό να εκτιμηθούν άμεσα.

Μπροστά μας όμως έχουμε εκλογές και στη μάχη αυτήν η Αριστερά πρέπει να βαδίσει συντεταγμένα. Με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, αποφασισμένη να διεκδικήσει τη νίκη.

Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αυτοί που περιμένουν πώς και πώς την επιστροφή τους στην εξουσία. Για να αρχειοθετήσουν σκάνδαλα και να διαγράψουν τα χρέη τους. Να βγάλουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς ευρύτερες συναινέσεις. Να επιβάλουν πλήρη έλεγχο στη Δικαιοσύνη. Να στήσουν τη νέα διαπλοκή. Αλλά και για να πάρουν πίσω όλα τα θετικά μέτρα, να ξαναδιώξουν τους ανασφάλιστους από το ΕΣΥ, να κλείσουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, να καθιερώσουν δουλειά χωρίς ωράρια και χωρίς αργίες, να επιβάλουν ένα ασφαλιστικό που θα θερίσει την κοινωνία.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους η Αριστερά πρέπει να κερδίσει στις εθνικές εκλογές που έρχονται. Τα μεγάλα της όπλα είναι το θετικό έργο που έχει να παρουσιάσει, καθώς και μια εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης που έχει διαγράψει από το 2016 μέχρι σήμερα. Αυτό που χρειάζεται είναι να προσπαθήσει να καταλάβει πώς σκέφτονται οι παλιοί της ψηφοφόροι που προχθές επέλεξαν την αποχή ή τα μικρότερα κόμματα. Αυτό θα την κάνει σοφότερη και πολύ πιο αποτελεσματική.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 28 Μαίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com