Αλ. Τσίπρας: Πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες (βίντεο)

0

Να σας ευχαριστήσω όλους όσοι δώσατε τη μάχη των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ευρεία σύσκεψη της Κ.Ε. και της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα.

———————————————————————

«Κατώτερο των προσδοκιών μας είναι το εκλογικό αποτέλεσμα» παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός ενώ έθεσε το δίλημμα των εθνικών εκλογών.

«Την επόμενη των εθνικών εκλογών θα έχουμε είτε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη με υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη, Βορίδη ή κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με την Προοδευτική Συμμαχία».

«Αναμετρώνται” λοιπόν όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός “δυο μεγάλες πολιτικές παραδόσεις, η παράταξη του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και η παράταξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, ισότητας, κοινωνικής προστασίας. Θέλουμε μια κοινωνία που ο καθένας θα είναι μόνος του ή μια κοινωνία του εμείς».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που στήριξαν σε αυτή την εκλογική μάχη υπογραμμίζοντας ότι “κάθε ένας από αυτούς είναι μοναδικός και ξεχωριστός, ο καθένας και η καθεμιά πολίτης από αυτούς έχει ελπίδες που οφείλουμε να τις δικαιώσουμε».

“Να δώσουμε τη μάχη με πίστη στην αλήθεια για το διακυβεύεται στις επόμενες εκλογές”

Επιπλέον μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα υπογράμμισε ότι: «Χάσαμε μια μάχη αλλά έχουμε μπροστά μας τον κρίσιμο πόλεμο. Πάντα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και βγαίνουμε μπροστά. Άλλωστε δεν είναι το κρίσιμο αν θα πέσεις αλλά αν θα σηκωθείς».

«Να σηκωθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο, τις αξίες μας, της δημοκρατικής παράταξης και της Αριστεράς. Οφείλουμε να στηριχθούμε και να στηρίξουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μας. Αντίστοιχος αριθμός με τις προηγούμενες εκλογές. Δεν θα ισχυριστώ ότι είναι ένας εύκολος αγώνας αλλά δύσκολος αγώνας. Πιστεύω όμως ότι μπορεί να κερδηθεί. Να δώσουμε τη μάχη με πίστη στην αλήθεια για το διακυβεύεται στις επόμενες εκλογές».

“Οφείλουμε να πούμε ότι λάβαμε το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός. Κάναμε λάθη, συμβιβασμούς, κάποιους απογοητέψαμε έχουμε ευθύνη για αυτό. Πιστεύουμε στην ανάγκη για έναν μεγάλο κοινωνικό μετασχηματισμό. Ίσως να πιστέψαμε ότι μόνο η βούληση αρκεί. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και κόπος για να αποκτήσουμε την πατρίδα που θέλουμε” πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

“Λάβαμε το μήνυμα αυτών που μας είχαν ψηφίσει αλλά δεν ήρθαν στην κάλπη. Λάβαμε το μήνυμα μιας κόπωσης μιας κοινωνίας 8 ολόκληρα χρόνια μέσα στα μνημόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: “απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν να μην επιμείνω στον αρχικό μας σχεδιασμό για εξάντληση της τετραετίας αλλά να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές και αυτή είναι μια βασική διαφορά με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Το 2014 δεν είχα ζητήσει εκλογές μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές παρά μόνο να μην προχωρήσουν στο διορισμό του κ. Στουρνάρα.

“Δεν μπορούμε να φανταστούμε ούτε μια μέρα σε θέση εξουσίας όταν αμφισβητείται” είπε στη συνέχεια τονίζοντας ότι: “οι πολίτες θα πάρουν την απόφαση για το μέλλον των επόμενων γενιών”.

“Την επόμενη των εθνικών εκλογών θα έχουμε είτε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη με υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη, Βορίδη ή κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με την Προοδευτική Συμμαχία”.

“Oι πολίτες ξέρουν καλά ότι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της Ν.Δ. ενώ και από το αντισύριζα μέτωπο ο μόνος που κέρδισε ήταν η Ν.Δ. Ειδικά οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να σταματήσουν να θεωρούν αόρατη την δεξιά στην Ελλάδα”.

«Η κριτική στάση του λαού απέναντι σε εμάς δεν μας φοβίζει. Μας κάνει να διορθώνουμε τα λάθη που έχουμε κάνει»

Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι ώστε να μην ξανασυμβεί. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα καθήκον μας να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες του και τις αγωνίες του καθώς αυτός ήταν το μοναδικό μας στήριγμα.

“Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται”

«Παιχνίδια με τους θεσμούς δεν παίξαμε και δεν θα παίξουμε» είπε ο Αλ. Τσίπρας ενώ απευθυνόμενος σε όσους στάθηκαν κριτικά απέναντί στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στο δημοκρατικό μας προσκλητήριο δεν περισσεύει κανείς και καμιά. Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται».

Θέλω να καλέσω τους πολίτες να στηρίξουν προοδευτικά ψηφοδέλτια ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και να εκφράσω την ικανοποίησή μας για την συντριπτική ήττα της Χ.Α.

Πρέπει να δουλέψουμε με μεγαλύτερη αφοσίωση και σχέδιο αναφορικά με τους νέους μας ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ντροπή για την ιστορία του τόπου να ψηφίζουν Χ.Α.

Θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της συσπείρωσης από αύριο κιόλας να βρεθείτε σε κάθε περιφέρεια και πόλη της χώρας, να κάνουμε ανοιχτές συνελεύσεις , να κάνουμε τον απολογισμό μας να συζητήσουμε τα λάθη. Αν καταφέρουμε να πείσουμε τους αναποφάσιστους η εκλογική μάχη θα κριθεί υπέρ μας.

Επιπλέον έστειλε και ένα μήνυμα στη Ν.Δ.  «να μην συμπεριφέρονται ως κυβερνώντες πριν το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Να ξέρουν ότι το παιχνίδι δεν κρίνεται στο α ημίχρονο. Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη».

«Πήραμε ένα σαφές μήνυμα να μην επαναπαυόμαστε, να γίνουμε ποιο αποτελεσματικοί. Οι αντίπαλοί μας επένδυσαν σε μια ψήφο δική μας τιμωρίας. Στόχος της προσπάθειας μας θα πρέπει να είναι να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. και του προγράμματός της και ταυτόχρονα να αναδείξουμε πως θα χτίσουμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Να μας δώσει ο ελληνικός λαός την ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τα χέρια δεμένα».

«Είμαστε εδώ πιο δυνατοί και ποιο πεισμωμένοι, ίσως βγούμε πιο δυνατοί στην κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com