Αλ. Τσίπρας από Αγρίνιο: Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση εφαρμογής των θετικών μέτρων (βίντεο)

0

“Έχουμε ένα μεγάλο όραμα & ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν: Η ενότητα του λαού μας. Ενωμένοι να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας, όπως αξίζει στις επόμενες γενιές” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το Αγρίνιο

Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες του Αγρινίου από την πλατεία της Δημοκρατίας.

“Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει”, είπε.

 

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίαμβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις”.

Είπε ότι στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της “απάτης των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων”, δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός. “Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας”.

Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε.

Ο κόσμος συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής

“Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια όσα εμπόδια, τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα άδεια ταμεία που μας άφησαν, που ανακοίνωναν βάστα γερά Γερουν; ή αργότερα που προεξοφλούσαν τον κόφτη στις συντάξεις, τον κόφτη, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές… Διαψεύστηκαν σε όλα” τόνισε ο Αλέξη Τσίπρας

Σχολίασε ότι όμως το χειρότερο απ’ όλα ήταν η συμπεριφορά τους “κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών”. “Όταν δίναμε το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις”. Τους κατηγόρησε ότι αυτοί “που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση”.

Σημείωσε ότι γι’ αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

Λένε πολλοί ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της δικής μας διακυβέρνησης είναι ότι πετύχαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να σχεδιάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία… Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι μέσα στις συνθήκες των μνημονίων πετύχαμε μικρές αλλά σημαντικές νίκες για τους Πολλούς! Ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκ. ανασφάλιστους στα νοσοκομεία, πλεονάσματα στα Νοσοκομεία, προσλήψεις στο ΕΣΥ, ΤΟΜΥ, καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα δημόσια ταμεία στην Υγεία και αλλού…γιατί σταματήσαμε τη διαφθορά, τη ρεμούλα και τις μίζες… έτσι πετύχαμε πλεονάσματα ενώ αυτοί είχαν ελλείμματα.

“Μέσα σε συνθήκες κρίσης στηρίξαμε τους αδύναμους με επιδόματα για το παιδί, επίδομα στέγης για τους νέους ανθρώπους και σε όλους όσους θεωρούσαν παιδιά ενός κατώτερου θεού” είπε ο Αλ. Τσίπρας.

“Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι μειώσαμε την ανεργία από το 28% στο 19% πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας, επαναφέραμε τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις, επανασυστήσαμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας…” Όμως όλα αυτά τα πετύχαμε χάρη στην δική σας στήριξη, την στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού…

Ούτε μια φορά δεν ξεχάσαμε ποιοι μας έφεραν στην κυβέρνηση, ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούμε και για ποιους δίνουμε μάχες καθημερινά.

Δεν λέω ότι όλα είναι ρόδινα και ότι γυρίσαμε στο 2009 αλλά ότι επιτέλους είμαστε σε ξέφωτο και μπορούμε να ορίζουμε εμείς τις πολιτικές, ισχυρίζομαι πως αυτή την πορεία προς τα μπρος ήρθε η ώρα να αποφασίσετε αν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία προς τα μπρος ή θα γυρίσουμε πίσω στα σκληρά χρόνια της λιτότητας και του ΔΝΤ.

Ανακοινώσαμε μέτρα στήριξης για το 2019, τη μισή σύνταξη γιατί τόσο μπορούμε σήμερα ως μόνιμο μέτρο που θα μπορέσει να επεκταθεί και να διπλασιαστεί, ανακοινώσαμε τη μείωση του ΦΠΑ για να δώσουμε ανάσα στους πολλούς, άμεση καταβολή 5,5 δισ ευρώ στο ΔΝΤ για να οργανώσουμε το αύριο χωρίς μέτρα στήριξης…

Τα μόνιμα μέτρα τα είπαν προεκλογικά δωράκια και δεν δεσμεύτηκαν ούτε για ένα από αυτά για την διατήρησή του την επόμενη μέρα

Τα μέτρα αυτά απαιτούν την έγκριση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι που πρέπει να αποτρέψει τον υπαρκτό κίνδυνο τα μέτρα αυτά να μείνουν στα χαρτιά… Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της εφαρμογής των θετικών μέτρων…

Το ψηφοδέλτιο του κ. Μητσοτάκη θα είναι η εντολή ακύρωσης της 13ης σύνταξης

Το ψηφοδέλτιο του κ. Μητσοτάκη θα είναι η εντολή ακύρωσης της 13ης σύνταξης θα είναι η εντολή για νέα βάρη στους αγρότες και τον κόσμο της υπαίθρου για ένα νέο γύρο ακραίας εκμετάλλευσης των πολιτών της χώρας… “ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης ότι θέλει να εφαρμοστεί η 7ήμερη εργασία, η κατάργηση του 8ωρου”

Το δίλημμα είναι απλό και καθαρό ψηφίζουμε αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια ή θα επιστρέψουμε σε αυτές

Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για το μέλλον μας , για τη ζωή μας, για την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στον προϋπολογισμό των έργων που παρέλαβε μόλις 132 εκ για να γίνουν επί των ημερών της κυβέρνησης του, 494 εκ. ευρώ για την Αιτωλοακαρνανία.

Ολοκληρώσαμε την Ιόνια Οδό, το μεγάλο έργο Πάτρα – Αθήνα… σύνδεση Λευκάδας με Άκτιο, ολοκληρώνουμε τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού… και πολλά άλλα

Διορίστηκαν πάνω από 35 μόνιμοι νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Ενισχύσαμε και αναβαθμίζουμε όλα τα κέντρα υγείας του νομού, χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση των δημοτικών σταθμών του νομού, Πανεπιστημιακή Γεωπονική Σχολή με τμήματα στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, παραδώσαμε το κλειστό γυμναστήριο Αγρινίου, αναβάθμιση του γηπέδου Αγρινίου και Βόνιτσας.

Δεν γυρίζει πίσω η Ελλάδα, δεν γυρίζουμε πίσω

Σε ποιον θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν ή σε αυτούς που μας έβγαλαν από την χρεοκοπία;

Οι Πολλοί ενώνουν δεν διχάζουν, οι ελίτ διχάζουν

Αλ. Τσίπρας: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πόνταραν και ποντάρουν τα πάντα στην παραπληροφόρηση και το διχασμό. Προσπάθησαν όταν κυβέρνησαν, να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, προσπάθησαν να μας διχάσουν ως εθνικόφρονες και προδότες για να εξυπηρετήσουν τα πρόσκαιρα πολιτικά τους συμφέροντα. Η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε την πολιτική μας αυτοπεποίθηση. Οι Πολλοί ενώνουν δεν διχάζουν, οι ελίτ διχάζουν.

Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική καταγωγή του καθενός άλλωστε η κρίση διέλυσε τις παλιές κομματικές ταυτότητες… Το πλειοψηφικό ρεύμα αυτό πλημμυρίζει σε κάθε συγκέντρωση, πλατείες, γυμναστήρια, δρόμους…

Είναι ο κόσμος της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης που πρωταγωνίστησε πάντα στους μεγάλους αγώνες και της μεγάλες τομές.

Είναι αυτός ο κόσμος που ξέρω πως αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση του ΠΑΣΟΚ στο άρμα της διαπλοκής για αυτό και σήμερα είναι εδώ μπροστάρης στην αλλαγή. Είναι και κόσμος από τον συντηρητικό χώρο που έχουν όμως βαθιά δημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Να εμπιστευτούμε τους νέους και τις νέες να τους πούμε να πάνε στην κάλπη, να μην παραδώσουν τα όπλα τους γιατί το μέλλον τους ανήκει.

Υπήρξαμε πολιορκημένοι για 8 ολόκληρα χρόνια όμως τώρα είμαστε ελεύθεροι και ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας με τα δικά μας χέρια, του αγώνα, της δουλειάς, αυτά είναι τα χέρια των Πολλών!

“Η συγκέντρωση στο Αγρίνιο έδωσε το μήνυμα της νίκης!” είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας. “Δεν θα είναι έκπληξη το αποτέλεσμα, άλλοι θα εκπλαγούν!”

“Γεια σας πολίτες του Αγρινίου δώσατε σήμερα το αποτέλεσμα της νίκης για την Κυριακή”.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com