Το διακύβευμα των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών

0

Της Ελένης Σδράλη*

Οι εκλογές στις 26 Μαΐου μας καλούν όλους να δώσουμε μία μεγάλη μάχη: Τη μάχη της προόδου κατά του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς. Τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές αναμετρήσεις που πρέπει να έχουν προοδευτικό πρόσημο. Για αυτό και η απόφαση να θέσω εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην κάρδια μας», είναι μία συνειδητή επιλογή γνωρίζοντας τις αλλαγές που θα επιφέρει αυτή η αναμέτρηση για την ανάδειξη της Θεσσαλίας σε μία περιφέρεια-πρότυπο. Στον τόπο μας, στη Θεσσαλία, με μεγάλη λύπη βλέπουμε την τωρινή διοίκηση να μην έχει υλοποιήσει – δύο τετραετίες τώρα – βασικά έργα, όπως η αξιοποίηση του Ολύμπου, το οδικό έργο Λάρισας – Φαρσάλων και χιλιάδες ακόμη για τα οποία μιλάει η Περιφερειακή αρχή.

Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας είναι ένα τεράστιο βήμα εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα όργανα και οι δομές της συγκεντρώνουν σοβαρές αρμοδιότητες, που άπτονται σημαντικών διαστάσεων της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να στοχεύσει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού τομέα. Η  οργάνωση του διοικητικού μηχανισμού οφείλει να γίνει κατά τρόπο που να αντιμετωπίσει επαρκώς τις ανάγκες ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία διατίθενται και να αναπτύξει στενή συνεργασία με τις επιμελητηριακές αρχές για την ενίσχυση του τομέα. Η ανάγκη δράσεων δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων προστιθεμένης άξιας και απασχόλησης των ΜΜΕ, καθώς και η διασύνδεση των τομέων αγρο-διατροφής, τουρισμού, υπηρεσιών και υποδομών, κρίνεται επιτακτική. Θα πρέπει η Θεσσαλία να αποτελέσει πόλο καινοτομίας με στόχευση στη διασύνδεση τοπικών παραγωγικών μονάδων με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα.

«Η Θεσσαλία στην κάρδια μας» για την Περιφέρεια είναι ότι και η Προοδευτική Συμμαχία στην Ευρώπη, είναι ο συνδυασμός που χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά και να αναδείξει τη δύναμη των πολλών ενάντια σε ότι έχει μάθει να είναι με τους λίγους και εκλεκτούς.

*Η Ελένη Σδράλη είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας με την παράταξη «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com