Αλ. Τσίπρας: Ήρθε η ώρα οι θυσίες των Πολλών να πιάσουν τόπο (βίντεο)

0

Το πείραμα της μεταδημοκρατίας που ήθελαν να ελέγχουν την πληροφόρηση για να κυβερνούν μόνο οι οικονομικά ισχυροί, απέτυχε, την Ιστορία την γράφει ο λαός είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Πασαλιμάνι.

————————————————————————————

Είναι μεγάλη μου χαρά τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας είπε στην αρχή της ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά. “Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας την πόλη της εργατιάς την πόλη της νιότης και των ναυτικών”.

“Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ,στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015 είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά”.

Αντέξαμε στη φουρτούνα είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τεράστια η έκπληξη μου όχι μόνο από το μέγεθος των συγκεντρώσεων αλλά κυρίως από τον παλμό, την πίστη των ανθρώπων σε αυτό που κάνουμε. Το πείραμα της μεταδημοκρατίας που ήθελαν να ελέγχουν την πληροφόρηση και να κυβερνούν μόνο οι οικονομικά ισχυροί… ΑΠΕΤΥΧΕ υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι “την ιστορία την γράφει ο λαός και αυτός ο λαός μας δίνει δύναμη”.

Από τις μεγάλες συγκεντρώσεις δίνεται ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που είχαν προεξοφλήσει την έκβαση της εκλογικής μάχης. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δύσκολο συμβιβασμό του 2015. “Καταφέραμε να μην λυγίσουμε. Κάναμε ένα δύσκολο συμβιβασμό το 2015. ένα βήμα πίσω για να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μας ποιων τα συμφέροντα υπηρετούμε”.

Βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και τώρα μπορούμε να στηρίξουμε τους Πολλούς

Σήμερα που έφυγαν τα τρωκτικά και οι τεχνοκράτες από το κεφάλι μας, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο. Βγάλαμε τη χώρα από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας και σήμερα μπορούμε να στηρίξουμε τους Πολλούς.

Παραλάβαμε άδεια ταμεία, χωρίς ούτε ένα ευρώ και δημιουργήσαμε τις συνθήκες ρευστότητας για να προχωρήσουμε με ασφάλεια σε μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς.

Αν ο λαός με την ψήφο του δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και στήριξης θα είναι πολλοί αυτοί που θα προσπαθήσουν να γυρίσουν πίσω την πορεία που έχουμε χαράξει τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι: “Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν πιστεύουν αυτά τα μέτρα. Έχουν άλλες προτεραιότητες. Μας είπαν ότι είμαστε κολλημένοι στο 80 που θέλουμε 8ωρο και συλλογικές συμβάσεις… και μας είπαν ότι αυτοί που είναι πολύ μπροστά θέλουν 7ημερη εργασία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ποιο είναι το σχέδιο τους. Κατάργηση του 8ωρου για τους πολλούς, ασφαλιστικό Πινοσέτ και ιδιωτική ασφάλιση και οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν σε μεγάλες περικοπές και θα μας οδηγήσουν ξανά στην αγκαλιά του ΔΝΤ.”

Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός

“Το σχέδιο το δικό μας είναι τα ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ μας, αυτά που δρομολογήσαμε και υλοποιούμε” είπε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε και στην προπαγάνδα για μεγάλο δήθεν προβάδισμα της Ν.Δ.

“Οι μάσκες έπεσαν και ο λαός έχει καταλάβει ποιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο του άλλου; Που πήγαν οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15 μονάδες διαφορά; έγιναν 7, 5,5 μία ψήφο μας είπαν προχθές και μάλιστα έφτασαν να μιλήσουν και για αλλοίωση του αποτελέσματος… Άρον άρον τρέχουν να μαζέψουν όσα έλεγαν όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή…”

“Μας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε ότι ο Πειραιάς ήταν το προπύργιο του αγώνα για την ανατροπή του παλιού πολιτικού συστήματος”.

“Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε & να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης & καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια”.

Στην αρχή ταυτίστηκαν με τους δανειστές μετά καταστροφολογούσαν και είχαν φροντίσει να συσσωρεύσουν δεκάδες μέσα ενημέρωσης στη δική τους γραμμή πυρός. Προσπάθησαν να στρέψουν το λαϊκό κόσμο εναντίον μας προσπαθώντας πρώτα στον Πειραιά να το πράξουν αυτό.

Όμως η σημερινή σας παρουσία φανερώνει ένα πράγμα, δεν αρκεί να έχεις λεφτά και ΜΜΕ αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο και πρόγραμμα και κυρίως να μην τρομάζεις το λαό με όσα λες. Όσο ο λαός μας τρομάζει από την παρουσία τους, τους γυρνάει την πλάτη και μας πολεμούν με κάθε τρόπο χωρίς αρχές και όρια, με κάθε μέσο, λάσπη και προπαγάνδα.

Μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, εκτός από ένα… Λαό δεν μπορούν να αγοράσουν

Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι η εικονική πραγματικότητα των αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων, νομίζουν ότι είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά τους στήνεις… ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.

Μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα, λαό όμως δεν μπορούν να αγοράσουν… την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού δεν μπορούν να την αγοράσουν.

Ο Πειραιάς είναι ο Πειραιάς του Φύσσα, του Λαμπράκη δεν θα γίνει εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων. Ο Παύλος Φύσσας ζει και μας δίνει το μήνυμα, να ξαναβάλουμε στην τρύπα του το φασισμό. Οι νέοι να στείλουν σκληρό μήνυμα στο φασισμό που σηκώνει κεφάλι. Το βόλι τους είναι η ψήφος τους…

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στα έργα που έχουν γίνει στον Πειραιά, όπως το μετρό. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού παραδίδονται τρεις νέοι σταθμοί και ως το καλοκαίρι του 21 οι υπόλοιποι τρεις…το τραμ επεκτείνεται με 12 στάσεις…

Στην τελική ευθεία η υποθαλάσσια διασύνδεση με τη Σαλαμίνα, 14.000 σχολικά γεύματα κάθε μέρα, νέα είσοδος για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, κλειστό γυμναστήριο… αποκατάσταση του πρώην Παπαστράτειου… Τελική συμφωνία με την Cosco με πολλαπλά οφέλη σε υγιή βάση και χτίζουμε τη συνεργασία μας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση κόστους στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, μείωση ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα θετικά μέτρα που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Με τη στάση όμως της αντιπολίτευσης και τις φωνές διαφόρων θεσμικών παραγόντων που δεν χάρηκαν και καιροφυλακτούν να τα πάρουν πίσω, είτε διοικητές τραπεζών, είτε στελέχη οργανισμών…

Ειδική αναφορά επεφύλαξε ο πρωθυπουργός στον Μανφρεντ Βέμπερ και το σφιχταγκάλιασμα του από τον κ. Μητσοτάκη.

“Ιδέα δεν έχει (ο κ. Μητσοτάκης) για τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, σιγά μη γίνει ο Βαυαρός ανθέλληνας πρόεδρος της Κομισιόν”.

Τα μέτρα αυτά τα νομοθετούμε από το υστέρημα του ελληνικού λαού… κουμάντο στην Βαυαρία κ. Βέμπερ εδώ τον προϋπολογισμό τον ορίζουμε εμείς. Περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών την επόμενη εβδομάδα όλοι αυτοί…

“Αν τυχόν κερδίσει η Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης θα βγει και θα πει: εγώ τα είπα… δεν εγγυήθηκα την 13η σύνταξη, μίλησα για 1:5, εγώ τα είπα για αυτό θα τα κάνω”.

Ψήφο εμπιστοσύνης στα θετικά μέτρα υπέρ των Πολλών

Οι απόμαχοι της ζωής, οι συνταξιούχοι πρέπει να ξέρουν πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη η 13η σύνταξη και το ίδιο για τις μειώσεις φόρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η μείωση φόρων στα τρόφιμα είναι πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ευρωεκλογές αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης στα θετικά μέτρα υπέρ των πολλών.

Όταν βρίσκομαι δίπλα στο λαό, αλλάζει η ψυχολογία μου είμαι σαν το ψάρι στο νερό… αλλά σας καλώ να κάνουμε πράξη και να αποδείξουμε ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… ήρθε η ώρα οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο.

Ο λαός του Πειραιά θα πει: “Άντε γεια στους βαρόνους, οι πολλοί είναι εδώ και θα μιλήσουν και στην κάλπη… στην πολιτεία που ορίζεται στο ψωμί και στην γροθιά της…”

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com