Περιόδευσαν στη Λάρισα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ελευθερία Αγγέλη και Μάριος Θεοφιλάτος

0

Στη Λάρισα βρέθηκαν το Σάββατο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Αγγέλη και Μάριος Θεοφιλάτος στο πλαίσιο της προεκλογικής τους περιοδείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την ανάγκη για μία προοδευτική πολιτική.

Συγκεκριμένα η Ελευθερία Αγγέλη επεσήμανε πως γίνονται ξεκάθαρες προσπάθειες από τις προοδευτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση της ακροδεξιάς δηλώνοντας πως είναι απαραίτητη η συμπόρευση όλων των δημοκρατικών ομάδων για τη διαμόρφωση μιας Ευρώπης των λαών.

Αναφορικά με τη Θεσσαλία, η υποψήφια ευρωβουλευτής επεσήμανε πως είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα ενώ υποστήριξε πως γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να «κλειδώσει» το πρόγραμμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά την πίεση για μείωση των κονδυλίων.

Από την πλευρά του ο Μάριος Θεοφιλάτος υπογράμμισε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, θέτοντας το δίλημμα του σκοταδισμού και του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί ο Βέμπερ, και της προόδου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας που εκπροσωπούν οι προοδευτικές δυνάμεις.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους καλώντας τους να προσέλθουν στις κάλπες καθώς είναι η κινητήρια δύναμη και ο ρυθμιστικός παράγοντας της Ευρώπης του αύριο.

Τέλος αναφέρθηκε στο πολιτισμό δηλώνοντας πως μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα ενάντια στον φασισμό ενώ εξήρε την καλή δουλειά που γίνεται στη Λάρισα σε αυτόν τον τομέα, χαρακτηρίζοντας την πόλη «καθοδηγητή» στην παραγωγή πολιτισμού.

Οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές μίλησαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ σε αίθουσα του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ νωρίτερα επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη και την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στην οποία ξεναγήθηκαν από την αρμόδια αντιδήμαρχο Λαρισαίων, Αννυ Ψάρρα.

ΦΩΤΟ: leftview, με πληροφορίες από larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com