Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

0

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι, αναγνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη δέσμευσή του να οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίων, να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και να στηρίξει πρώτα όλους εκείνους που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Κάτι που το 2016 φαινόταν εξωπραγματικό.

Να λοιπόν γιατί όλος αυτός ο κόσμος, που το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσε τις εξελίξεις επιφυλακτικός και συγκρατημένος, έρχεται τώρα στις συγκεντρώσεις και δίνει το χέρι στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναγνωρίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, τις αντιφάσεις και τα προβλήματα, ήταν τίμια, ανιδιοτελής και επιτυχημένη. Βλέπουν ότι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ασπίδα των πολλών απέναντι στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις της ολιγαρχίας.

Καταλαβαίνει ότι χωρίς την Αριστερά δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τις συντάξεις, ούτε για την εργασία, ούτε για το κοινωνικό κράτος. Υπάρχει μόνο το μέλλον του ασφαλιστικού Πινοσέτ, της επταήμερης εργασίας, της παραχώρησης του ΕΣΥ σε ιδιώτες, των σχολείων χωρίς χρηματοδότηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διανύσει μια τεράστια πορεία. Ξεκίνησε από μια διψήφια διαφορά με τη Ν.Δ. και ένα Μνημόνιο στην πλάτη του και μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα των ευρωεκλογών με ίσους όρους.

Η κατάληξη της πορείας αυτής μπορεί και πρέπει να είναι μια καθαρή νίκη σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και κυρίως στις εθνικές εκλογές.

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 19 Μαίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com