Τσίπρας από Λαμία: Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαίου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο (βίντεο)

0

” Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του” ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Λαμία.

———————————————————————–

“Η παρουσία σας εδώ δείχνει πως όσοι έχουν προδιαγράψει πριν αποφασίσει ο λαός το μέλλον του έχουν κάνει τραγικό λάθος”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες που συμμετέχουν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Mήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαίου έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας: “”Ο λαός της Λαμίας, όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και παίρνει στα χέρια του το μέλλον του, γκρεμίζοντας σε κάθε συγκέντρωση μας, σε κάθε περιοδεία μας τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη”.

“Σε όλες τις πλατείες που έχω πάει… η παρουσία του λαού μας θυμίζει μέρες του 2015. Η συγκέντρωση αυτή όπως και οι προηγούμενες γκρεμίζουν τα ψέματα και την απάτη με την οποία είχαν προδιαγράψει τις εξελίξεις”

Ανατριχιαστικά επίκαιρα τα λόγια του Ά. Βελουχιώτη: Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την “πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία”, όπως είπε.

Χαρακτήρισε “ανατριχιαστικά επίκαιρα” τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: “Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων.”

Ο κόσμος της προκοπής άξιζε να έχει ένα καλύτερο μέλλον… Τα λόγια αυτά που ακούστηκαν 75 χρόνια πριν είναι η βαριά παρακαταθήκη των αγώνων ενός λαού που χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε κάτω αλλά ξανασηκώθηκε… έτσι και εμείς τώρα. Είμαστε ξανά στα πόδια μας… Είμαστε εδώ για να δώσουμε ξανά ελπίδα.

Όλοι και όλες μας είμαστε παιδιά αυτής της Ελλάδας που πάλεψε και νίκησε… Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά παράδειγμα για τους πολίτες του κόσμου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κάθε φορά που βγαίνει φανερώνει το πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Είναι και αυτοί που θεωρούν ότι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας. Κανείς δεν είναι νόμιμος ιδιοκτήτης, αφέντης μας είναι μόνο ο λαός.

Όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε ένα σύστημα εξουσίας γίναμε αντικείμενο ψεύτικων ειδήσεων, στοχοποίησης, η σκέψη μας όμως ήταν να φύγουμε από τα μνημόνια, τα διώξουμε το ΔΝΤ και να μπορούμε να διαφεντεύουμε το μέλλον μας με περισσότερη αισιοδοξία… και το καταφέραμε.

Δεν έχουν αφήγημα οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Σήμερα δεν υπάρχει αμφιβολία ποιο είναι το σχέδιο τους. Δεν είναι μόνο ότι θέλουν να επανέλθουν αλλά είναι και ένας σημαντικότερος λόγος…

Κατάργηση 13ης σύνταξης, κατάργηση 8ωρου, απολύσεις, ξεπούλημα της δημόσιας υγείας… αυτό το ψηφοδέλτιο είναι της Ν.Δ. ενώ το δικό μας έχει τα θετικά μέτρα που ψηφίσαμε και γράφει: αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη…

Κάθε φορά που ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει όλο και πιο φανερό το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πείθει και τον τελευταίο πολίτη ότι η ψήφος σε αυτό είναι copyright ΔΝΤ και θα ξαναγυρίσουμε πίσω στις μέρες της πιο σκληρής λιτότητας που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια…

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κάθε φορά που βγαίνει φανερώνει το πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και μετά βγαίνει το γραφείο τύπου της να κάνει διορθωτικές… δεν είναι αυτό που νομίζετε… και όμως είναι ακριβώς αυτό…

Τους ακούσαμε να μιλάνε για τους νέους με έναν τρόπο υποτιμητικό. Έχουν ένα πρόβλημα κατανόησης διότι οι ίδιοι εξαιτίας της ταξικής τους καταγωγής δεν μπορούν να καταλάβουν πως σκέφτονται οι άνθρωποι αυτού του τόπου. Δεν ένιωσαν ποτέ με την αγωνία αν φτάνουν τα λεφτά…

Τα επιδόματα σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι ελεημοσύνη, είναι κοινωνική δικαιοσύνη που εμείς θέλουμε να εμβαθύνουμε σε αυτό τον τρόπο. “Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα χάσει άλλη μια φορά… αυτό το ρεύμα είναι ρεύμα νίκης… Δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο κόσμος των Πολλών…”

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει με μεγάλα γράμματα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια

“Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ημερη εργασία, κατάργηση οκτάωρου, απολύσεις και ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια του Αυγούστου του 2018”, είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντίστοιχα.

Για το πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι είναι “χειρότερο” και από αυτό του ΔΝΤ, είναι ένα “σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα”.

Εμάς η ψυχή μας γεμίζει όταν μπορούμε να δώσουμε κάτι στον κόσμο που πέρασε τόσο δύσκολα στα χρόνια της κρίσης. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω και σε αυτήν την πλατεία… κάποιους που τους θεωρούσαν παιδιά ενός κατώτερου θεού… Όλοι μαζί είμαστε και όλοι θα προχωρήσουμε

Η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα των Ρομά και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την παρουσία στη συγκέντρωση Ρομά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα τους και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους που κάποιοι τους θεωρούσαν “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.

Κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή, θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους… Η μεγαλύτερη είναι να δώσουμε αύξηση σε αυτούς τους ανθρώπους, να δίνουμε επιδόματα σε αυτούς που δεν έχουν και στους ηλικιωμένους να δίνουμε μια 13η σύνταξη… Αυτή θα είναι η δική μας ευτυχία.

“Ενώ οι αριθμοί ευημερούν είμαστε στον 9ο μήνα εκτός μνημονίου είναι υποχρέωση μας να νοιώσουν όλοι οι άνθρωποι τι σημαίνει αυτό… Μέτρα μόνιμα θετικά ελάφρυνσης που θα δώσουν ανάσα στους πολλούς, σε αυτούς που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα”

Δεν είναι δώρα, δεν είναι παροχές είναι το λιγότερο που μπορούμε να επιστρέψουμε… τώρα που η οικονομία πηγαίνει λίγο καλύτερα.

Η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα των Ρομά και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την παρουσία στη συγκέντρωση Ρομά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα τους και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους που κάποιοι τους θεωρούσαν “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.

Το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησης δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια

Τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε και υλοποιεί η κυβέρνηση δεν είναι ελεημοσύνη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά το ελάχιστο από τις θυσίες του ελληνικού λαού που μπορεί να επιστρέψει, είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησής του δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια.

Στο νομό Φθιώτιδας από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, δηλαδή, πάνω από τα διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία

Αναφερόμενος στο νομό Φθιώτιδας ο πρωθυπουργός είπε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, δηλαδή, πάνω από τα διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία.

Και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενταπλασιάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από το 2015, δίνοντας 1,2 δισ. έναντι μόλις 232 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία, τόνισε και σχολίασε: “Βέβαια, γι΄ αυτά δεν θα ακούσετε κουβέντα από τον απερχόμενο περιφερειάρχη σας, διότι δεν θέλει να επαινεί την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε απασχολημένος, θέλει να γίνει δήμαρχος της Αθήνας. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε μεγαλόκαρδοι”.

Πρόσθεσε πως ο επόμενος περιφερειάρχης θα τα χαρεί και θα μπορέσει να τους δώσει προοπτική, γιατί, όπως, είπε, θα είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι “διχαστικό” το δίλημμα “η Ελλάδα των ελίτ απέναντι στην Ελλάδα των πολλών” και τους διέψευσε, λέγοντας: “Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Ενώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει.

Σπέρνει το μίσος και το φανατισμό μέσα στο λαό για να το διχάσει. Για να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Για να διαιρέσει τους πολλούς, ώστε να εξουσιάζουν οι λίγοι. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Και ξέρω ότι δεν θα το επιτρέψουμε. έχει έρθει η ώρα της νέας μεγάλης νίκης. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε ξανά την πατρίδα στις πλάτες μας. Έχει έρθει η ώρα των πολλών”.

“Έκανα λάθος που μίλησα για ντέρμπι. Δεν είναι ντέρμπι… Έχουμε νικήσει ήδη το πρώτο ημίχρονο και σας περιμένουμε στο δεύτερο κ. Μητσοτάκη… “

Όπως εξήγησε, τη βεβαιότητα αυτή αποκομίζει συνεχώς από τότε που άφησε το Μέγαρο Μαξίμου και είναι καθημερινά με τις περιοδείες του μέσα στους απλούς ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com