Αλ. Τσίπρας από το Αιγάλεω: Ο κόσμος των πολλών πρωταγωνιστής στην Ελλάδα της νέας εποχής (βίντεο)

0

“Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, στο πετσί μας. Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Αιγάλεω.

———————————————————–

“Η παρουσία σας εδώ είναι εκπληκτική και στέλνει ένα καθαρό μήνυμα νίκης από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας των πολλών, εδώ στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα”, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στέλνοντας μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Το ξέρετε πολύ καλά όλοι και όλες που είστε εδώ, ότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο όραμα, ούτε εξυπηρετούμε τα ίδια συμφέροντα. Πως γίνεται άλλωστε οι θύτες και τα θύματα να έχουν τις ίδιες ιδέες… συνέχισε ο Πρωθυπουργός εξηγώντας ότι: “Πρόκειται για τη σύγκρουση Δύο Κόσμων, ο κόσμος της είναι των ελίτ, της χρεοκοπίας. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές των φαρμάκων, όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις, όταν φόρτωναν τα βάρη της κρίσης στους πολλούς και ενίσχυαν την ασυλία των καναλαρχών και των βιομηχάνων αυτού του τόπου”.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσπάθεια του, να αρθρώσει πολιτικό λόγο τονίζοντας ότι “αυτά που βγαίνουν από τα χείλη του τις τελευταίες μέρες είναι το πρόγραμμά του” που επιμελώς έκρυβε τόσα καιρό..

“Από μία άποψη θα έλεγε κανείς ότι είναι συνεπής με τα συμφέροντα που θέλει να εκπροσωπήσει. Ο άλλος κόσμος, των πολλών του είναι ξένος αλλά το σημαντικότερο είναι ότι του είναι Ασήμαντος. Δεν τον ενδιαφέρει και δεν θέλει να μάθει ποιες είναι επιθυμίες, των ανθρώπων των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Γι αυτό και μίλησε χθες για τα παιδιά από το Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί. Εγώ όμως δεν ήρθα να αναδείξω το αστείο αλλά το επικίνδυνο του πράγματος.”

Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποια είναι η θέση του καθενός σε αυτή την κοινωνία, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι “η Ελλάδα που όρθωσε ξανά το ανάστημά της μετά τα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου δεν ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των ελίτ αλλά του αγώνα των παιδιών των αγροτών και των λαϊκών τάξεων. Αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο και δεν θα σπάσει ποτέ από την αλαζονεία αυτών που τους λείπει η εξουσία γιατί ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη”.

Ο δικός μας κόσμος είναι η Ελλάδα των Πολλών

“Ο δικός μας κόσμος, η Ελλάδα των Πολλών, που αποκαθιστά αδικίες, που ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει από τις επιταγές των τεχνοκρατών και της τρόικας και επενδύει στη νέα γενιά, η Ελλάδα των Πολλών έχει πολλά πρόσωπα, του ψυκτικού αλλά και του γιατρού από το Περιστέρι… αυτός είναι ο δικός μας κόσμος…είναι ο Κόσμος των Πολλών, οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας της νέας εποχής που φιλοδοξούμε να χτίσουμε.”

“Ένα χρόνο πριν λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι θα κάναμε παρελθόν τα μνημόνια. Παλέψαμε σκληρά, κάναμε έναν συμβιβασμό, δεν ερωτευτήκαμε τα μνημόνια, δεν τακιμιάσαμε με την εξουσία και φυσικά ζητήσαμε τότε την έγκριση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε και ο λαός μας έδωσε αυτή την έγκριση το Σεπτέμβρη του 2015”.

Καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια στηρίζοντας τους πιο αδύναμους πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας. Έτσι φτάσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαστε εμείς η εκλεγμένη κυβέρνηση του ελληνικού λαού και όχι οι τεχνοκράτες που φτιάχνουμε το πρόγραμμα είπε τονίζοντας πως ότι περιθώριο δημοσιονομικής ανάσας υπήρξε η κυβέρνηση το έδωσε στους Πολλούς ενώ δεσμεύτηκε ότι αυτό θα κάνει πάντα.

(ακούγονται καμπάνες) και ο Αλ. Τσίπρας: Σήμανε η ώρα των Πολλών, σημαδιακό είναι αυτό…

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την στήριξη των Πολλών: Δεσμευτήκαμε και υλοποιούμε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των πολιτών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, Δεσμευτήκαμε και υλοποιούμε τα μέτρα στήριξης, την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, τη 13η σύνταξη κ.α., πρόσβαση 2,5 εκ. ανασφάλιστων στο Δημόσιο σύστημα υγείας…. προσλήψεις σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, εξυγιάναμε τα δημοσιονομικά των Νοσοκομείων και βάλαμε τέλος στο πάρτι της διαπλοκής.

Πάνω από 3 δις δώσαμε για την Πρόνοια και λάβαμε μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως το επίδομα στέγης και στον τομέα της Παιδείας τελειώσαμε το αίσχος των φωτοτυπιών και των ελλείψεων. Προσλήψεις 15.000 μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία και ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων στην θέση των ΤΕΙ. Εξυγιάναμε τα ασφαλιστικά ταμεία και κάναμε βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα. Ακυρώσαμε τις περικοπές του ΔΝΤ που τις προεξοφλούσαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι… και αρκετοί συμπολίτες μας είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Η 13η σύνταξη επανέρχεται, επαναφέραμε τις ΣΣΕ, καταργήσαμε τον υποκατωτάτο, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, πετύχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από τοσα χρόνια, ιστορικά ρεκόρ στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

«Με συγκεκριμένο σχέδιο, την τελευταία τετραετία, και προγραμματισμό, εγκρίναμε από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, 62 νέα έργα στη Δυτική Αθήνα»

Από το Αιγάλεω ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, που, όπως είπε, κάποιοι για χρόνια τη θεωρούσαν ως την πίσω αυλή της πρωτεύουσας και τα παιδιά της, παιδιά ενός κατώτερου θεού, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες του Αιγάλεω θα εκλέξουν και πάλι δήμαρχο τον Δημήτρη Μπίρμπα.

“Είναι ενδεικτικό της αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι στην τετραετία 2010-2014 στην Δυτική Αθήνα εγκρίθηκαν έργα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ ύψους μόλις 34 εκατ. ευρώ”, είπε και συνέχισε: “Με συγκεκριμένο σχέδιο, την τελευταία τετραετία, και προγραμματισμό, εγκρίναμε από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, 62 νέα έργα στη Δυτική Αθήνα, με προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ. Τα διπλάσια δηλαδή. Και ειδικά στο Δήμο Αιγάλεω, χωροθετούνται τα 22 από τα 62 έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ στη Δυτική Αθήνα. Σε έναν Δήμο που το πρόσωπό του αλλάζει τα τελευταία χρόνια χάρη και στις εξαιρετικές παρεμβάσεις του δημάρχου σας, του Δημήτρη του Μπίρμπα, που είμαστε σίγουροι, πολίτες του Αιγάλεω, πως θα τιμήσετε ξανά και θα τον εμπιστευθείτε για μια νέα τετραετία”.

«Η Ρένα Δούρου θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας για τα επόμενα 4 χρόνια. Γιατί στο τέλος μιλάει το έργο και όχι η προπαγάνδα»

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφια Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι “πολεμήθηκε από συγκεκριμένη μερίδα των μέσων ενημέρωσης όσο κανένας άλλος περιφερειάρχης ή υπερνομάρχης” και σημείωσε: “Ομως η Ρένα πρέπει να κριθεί για τα έργα της, για τους πόρους που έδωσε στους φτωχότερους δήμους της Αττικής και όχι για τα ρουσφέτια που δεν έκανε στα γνωστά συμφέροντα που την έβαλαν στη μπούκα. Και έκανε πολλά έργα σε όλη την Αττική. Τα 3,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και σχεδόν ένα δισ. ακόμα (982 εκατ. ευρώ) από το ΠΔΕ που εγκρίθηκαν για έργα επί των ημερών της. Και γι’ αυτό η Ρένα θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας για τα επόμενα 4 χρόνια. Γιατί στο τέλος μιλάει το έργο και όχι η προπαγάνδα”.

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα στεγάσει τα όνειρα και τις επιθυμίες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο στηρίχθηκε στο πολύ καλό επίπεδο που είχαν κατακτήσει τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και αποτέλεσε την αφετηρία όλων των συνεργειών που ακολούθησαν μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ανακοίνωσε ότι για την αναβάθμιση των υποδομών του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αθήνας δίνουμε επιπλέον 31 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δήλωσε πως το Πανεπιστήμιο αυτό θα στεγάσει τα όνειρα και τις επιθυμίες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο.

«Τα πεπραγμένα μας και το σχέδιο για την επόμενη μέρα είναι ο οδοδείκτης για την Ελλάδα των πολλών»

Τα πεπραγμένα μας και το σχέδιο για την επόμενη μέρα είναι ο οδοδείκτης για την Ελλάδα των πολλών, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Αλ. Τσίπρας: Νόμιζα ότι ο κ. Μητσοτάκης με την εφταήμερη εργασία το τερμάτισε αλλά φαίνεται έχει και άλλο….

Μας είπε να μην αγοράζουν εξοπλισμό τα νοσοκομεία αλλά να τα βάλουν οι ιδιωτες και οι γιατροί και οι νοσοκόμοι να δουλεύουν για τους ιδιωτες… και να παίρνουν και bonus!!! Καλό το deal αλλα όχι στην πλάτη του ελληνικού λαού…

Δεν τον κατηγορούμε που ανήκει στις ελίτ, ούτε που δεν αγωνίστηκε για τίποτα… δεν μπορεί να καταλάβει για το άγχος που έχουν να επιβιώσουν οι άνθρωποι… αλλά εμείς τον κατηγορούμε για το πρόγραμμά του… Θέλει να καταργήσει το 8ωρο για να κερδίζουν οι εργοδότες, να καταργήσει τα επιδόματα γιατί τα θεωρεί περιττό κόστος…

Από την καρδιά της Ελλάδας των Πολλών τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

“Καμία σωτηρία δεν έχουν οι Πολλοί με το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη παρά μόνο τα συμφέροντα που εκπροσωπεί” είπε ο κ. Τσίπρας και έθεσε το δίλημμα των ευρωπαϊκών εκλογών που όπως είπε μοιάζουν με εθνικές (και ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για αυτό), από τη μια η Ελλάδα των Πολλών που σηκώνει κεφάλι και από την άλλη η Ελλάδα του ΔΝΤ, του ασφαλιστικού Πινοσέτ, της ρεμούλας και της απάτης…

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους νέους που έδωσαν τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε ότι οι νέοι και οι νέες έδωσαν τη χαριστική βολή και τώρα θα ξαναδώσουν το μήνυμα της νίκης και της ελπίδας… Έχει έρθει η ΩΡΑ των ΠΟΛΛΩΝ” ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι “έχουμε έργα, αξίες, ανθρωπιά… όχι τα ΜΜΕ μαζί μας αυτά δεν τα είχαμε ποτέ…” “Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε τις θυσίες και τους κόπους αυτούς που έβαλαν πλάτη… Ήρθε η ΩΡΑ των Πολλών..”

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το μήνυμα που στέλνει το Αιγάλεω με την μεγάλη αυτή συγκέντρωση είναι  Νίκη όχι ντέρμπι στις Ευρωεκλογές.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com